Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti váltanátok osztályt a...

Ti váltanátok osztályt a helyemben?

Figyelt kérdés

Kilencedikes vagyok, emelt óraszámú (heti 6) német osztályba járok és van egy olyan lehetőségem, hogy átmenjek egy angolos (heti 6 óra) osztályba.

A németet 6 és fél éve tanulom (utálom), az angolt pedig 2 és fél éve, de az angolt jobban szeretem, mint a németet. Mit tennétek a helyemben?

2016. jan. 23. 23:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Elfogult vagyok kicsit az angollal, mint leendő angol szakos tanár, de ennek ellenére is szerintem érdemesebb váltani. :) Ha jobban tetszik, akkor azért, ha nincs sikered a némettel, akkor azért, vagy ha másért nem is, mert világnyelv, és több mint egymilliárd ember beszéli a Földön, és mindenhol kb alap az angol tudás.

Német mellett szóljon, hogy közel vannak a német nyelvterületek, és ha mondjuk szakmunkásként akarsz dolgozni, nem havi 120 ezerért, akkor a német hasznodra válhat a későbbiekben.

2016. jan. 24. 00:02
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszát!

Hát az angol jobban tetszik meg szívesebben is tanulom..

Csak félek, hogy nem tudom majd úgy bepótolni az anyagokat és azért nem akarok kettes lenni, szóval nem tudom, hogy mit csináljak. :(

2016. jan. 24. 08:58
 3/12 anonim ***** válasza:
Angolt nem nehéz bepótolni, szerintem válts
2016. jan. 24. 09:06
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot! Remélem jól fogok akkor dönteni.
2016. jan. 24. 09:17
 5/12 anonim ***** válasza:

Válts :) A miértjét előttem leírták, én is az angol mellett érvelek.

Tényleg nem nehéz pótolni az angolt, ha jóban vagy azzal az osztállyal is, akkor esetleg ők is tudnak segíteni, vagy a szüleid, ha tudnak angolul.

2016. jan. 24. 13:32
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Sajnos a szüleim nem tudnak angolul, de a környéken van sok angol tanár, úgyhogy fogok magánórákra járni, hátha az segíteni fog egy kicsit.

De azért benne van a pakliban az is, hogy mi van, ha nem fog menni...:(

2016. jan. 24. 13:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Ha ezt súlykolod magadba...

Nyugi, menni fog :) Annyira nem nehéz az angol, főleg, ha most is jól megy, és jó a nyelvérzéked.

2016. jan. 24. 13:51
 8/12 A kérdező kommentje:
Mindig 5-ös voltam hálistennek angolból.
2016. jan. 24. 14:00
 9/12 anonim ***** válasza:

Angolul sokkal több mindent elérsz és értesz, javára szóljon, hogy világnyelv. Viszont ha külföldön akarsz munkát vállalni majd, akkor maradj a németen, hiszen az osztrákok és a németek közel vannak.

Ettől függetlenül szubjektív véleményem szerint én váltanék az angolra.

2016. jan. 27. 18:29
 10/12 A kérdező kommentje:

Hát nem tervezek kimenni Németbe dolgozni.

Köszönöm a választ!

2016. jan. 27. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!