Milyen módszerek vannak a matek tanulásoz?
Megérteni magadtól elég nehéz lesz... Én a helyedben megpróbálnék valakitől segítséget kérni... Biztosan van olyan ismerősötök, aki matek tanár, vagy matekos szakon van egyetemen, vagy ilyesmi, és tudna téged korrepetálni párszor.
Ha pedig megértetted, onnantól jön a saját részed, a gyakorlás. Én sose voltam jó matekból, de az érettségi előtt 12.-ben magamtól végigcsináltam egy egész matekkönyvnyi feladatot, és tök jól begyakoroltam így mindent és jól sikerült.
nézz videókat esetleg valami tanárhoz menj. de szerintem az a legjobb, ha videókat nézel a témakörökből ami nem megy, ott fiatalos lazasággal el tudják magyarázni :D gondolom a matematikával nincs komolyabb célod, csak egy értékelhető érettségit írni, tehát elmélyedni nem akarsz benne. ajánlom pl az edubase oldalt, ott sok érettségire készítő gyakorlás van.
de az általános megoldás, ha matekról van szó, leülsz és gondolkodsz. hogy vajon hogy lehet megcsinálni ezt-azt. nézel kidolgozott megoldásokat és próbálod megérteni, miért is úgy kell azt megoldani. próbálod tényleg értelmezni, hogy egy egy állítás mit mondd, ha ezt tudod mire tudsz következtetni. a matematika remek fegyver, ha értelmes logikával van párosítva.
ha kapsz egy feladatot megnézed, értelmezed, átgondolod miket tudsz, mi van a fegyvertáradban, mi hiányzik a teljes megoldáshoz, hogy tudod megkapni azt. csak színtiszta gondolkodás és építkezés az egész. azt méri, mennyire tudod megérteni a dolgokat.
a matematika király, én meg elég bizarrnak tűnhetek így :D de ha ennyi év matematikaművelés után 1 tanácsot adhatok, akkor az lenne, hogy ülj le és gondolkozz, gyötörd magad, gondold át! mindegy, hogy közép vagy felsőfokon vagy, annyi a dolgod hogy megértsd az adott témakör belső logikáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!