Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen munkalehetőségek vannak?

Milyen munkalehetőségek vannak?

Figyelt kérdés
A lényeg: most középsulis vagyok és 18 éves de nem vagyok boldog, immár ez a 3 évem középsulisként. Második középsulim mert az előző nem sikerült. A kérdésem. Milyen olyan állás,munka lehetőségek vannak AMIK CSAK 8 ÁLTALÁNOST KÉRNEK? És az hogy betanított szakma az mit jelent? Hogy ott a cégnél vagy nem tudom ott elmagyarázzák vag ez alatt az okj-s tanfolyamra kell gondolni? amit kinéztem az a biztonsági őr. Ahhoz kell valamilyen végzés? A 8 általánoson kívül? Vagy ez is "betanított munka" alapján folyik? Kérlek szépen titeket segitsetek egy magyarázzátok ezt el nekem és hogy milyen álláslehetőségek vannak 8 általánossal? Előre is köszönöm.

2016. jan. 18. 06:45
 1/10 A kérdező kommentje:
*betanított munka* elírtam az elején.
2016. jan. 18. 06:47
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

30 éves vagyok, a te korodban én is így gondolkodtam, de rettenetesen megbántam mára, nem vagyok túl okos és ahányszor nekiállok, nincs elég akaraterőm és munka mellett egyszerűen nem tudok leéretségizni...

Abba gondolj bele, hogy mpst utállsz suliba járni, de onnantól kezdve, hogy dolgozol, nem lesz nyáriszünet, nem lesz tavaszi őszi szünet, évi 20-on párnap szabadság, de abból a 75% magyarországon nem te határozod meg, mikor veszed ki, hanem a munkaadód, ha te szabizni akarsz, akkor 1 hónappal előre könyörögnöd kell, ha meg táppénzre mész, akkor meg alig kapsz pénzt...

No de ennyit a szent beszédről, én melóztam kőművesek, ácsok mellett segédmunkásként, itt rettenetesen elfáradsz, de jó helyen havi 150-200 at is meg lehet keresni, pesze nem ez az átlag a legtöbben 100-at se kapnak érte...

Gyári munka 1-2-3 műszak vagy sok helyen folyamatos műszak, az a legrosszabb, mert össze vissza kapsz pihenő napokat és elfelejtheted a hétvégi bulikat haverokkal...

Biztonsági őr, állsz/ülsz egész nap és semmi nem történik... Semmi... Vagy üzletházban vagy, rendszeresen ki kell vágnod cigókat, aztán műszak végén menj haza nyugottan, nem parázva, hogy megkéselnek a sarkon...

Targoncás, talán ez a legjobb lehetőség, relatív jó pénz, élvezhető meló, de télen majd megőrülsz a fázástól..

Szinte minden lehetőséggel 70-130 közt keresel átlagosan, ami lehet neked jól hangzik, de hamar rájössz, hogy ebből spórolni is csak alig alig lehet, itt vagyok 30 éves, anyáméknál lakom a cégnél ahol melózom pedig napi 5* belémrúgnak "képletesen"

Most csinálom a c+e jogsit, ez az utolsó reményem amivel talán találok olyan melót, ami mellett tudok egy felnőtt saját egzisztenciát teremteni...

Ja és még annyit, hogy gyárban, biztonsági őrök közt stb körbe leszel véve füvesekkel és egyéb szerfogyasztókkal és ha összehaverkodsz velük te is azzá fogsz vállni... Én ezen is túl vagyok...

2016. jan. 18. 07:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kiút pedig nem nagyon van, a mocsárból nehéz kimászni.
2016. jan. 18. 07:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha rám hallgatsz, ne hagyd ott a sulit, inkább bukj meg 1-2* de érettségizz le...

Vagy ha mindenképen ragaszkodsz hozzá, akkor nagyon hasalj rá az angolra vagy a németre, mert nyelvtudással kint meg tudsz élni... Londonban ajánlom a vendéglátást, ott van jelentése a karrier szónak, több embert is ismerek, akik mosogatóból lettek szakácsok, pincérek, elég jó pénzekért, de olyat is ismerek, aki mosogatóként kezdett és most boltvezető... De ő a ritka kivétel...

De itthon ilyen melókkal egy idő után szarba se fogod magad venni és a többi ember sem... Gondolj bele, mikor próbálok csajozni az esetek nagy többségében faképnél hagynak, mikor kimondom: segédmunkás...

Gondolj bele, most jól hanguik, hogy melózol, keresel egy kis pénzt, de 5-10 év múlva, mikor a legostobább ismerősöd is diplomával a zsebében 2-3-4-5* annyit fog keresni töredéke annyi munkából mint te, akkor hogy fogod magad érezni...

2016. jan. 18. 07:51
 5/10 anonim ***** válasza:
55%

De, hogy a kérdésedre is válaszoljak, betanított munka:

Állsz pl egy szallag mellett leveszel a szallagról egy munkadarabot és betanított sorrendben mint egy robot, bele csavarsz 5 csavart, aztán vissza teszed a szallagra...

Betanított szakma:

Ez egyre ritkább, mivel általában nem legális...

Betanítanak egy szakmára, pl nincs biztonsági őri végzettséged, de betanítanak rá, hogy egy portán állj és elvedd a papírt a beérkező kamionoktól és pl regisztráld a számítógépes rendszerben...

Vagy pl betanított bolti eladó, akinek nincs eladói végzettsége, de be van tanítva, hogy működik a pénztárgép, hogy oda tudjanak ültetni... De az ilyen melók egyre ritkábbak, már szinte mindenhez kérnek valami okj-t és a betanított munkát nem nagyon fogadják el gyakorlatnak... Szóval ha pl dolgozol 2 évet betanított szakmában, de kirúgnak, te megcsinálod a papírt mert szeretnél benne tovább melózni elmész egy állásinterjúra, senkit nem fog érdekelni, hogy te betanítva dolgoztál, friss a papírod, tehát nincs gyakorlatod...

2016. jan. 18. 08:05
 6/10 A kérdező kommentje:
Szóval nincs semmilyen úgymond kibújó vagy olyan munkalehetőség ami megéri igy 8 általánossal? esetleg olyan hogy dolgozás mellett letenni az okjs tanfolyamot?
2016. jan. 18. 09:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Okj tanfojamokkal az a baj, hogy a java részével kitörölheted, ad egy papírt a kezedbe a pénzedért, de nincs mögötte tudás, vagy vagy olyan talpraesett, hogy találsz a papírral majd munkát és ott megszerzed később a tudást, vagy beállhatsz a népes táborba, akiknek van pl okj- gyorstalpalo cnc vizsgája, és azt sem tudják, mi az a cnc... Én is ilyen vagyok :D
2016. jan. 18. 09:42
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Biztonsági őr, targoncás, nehéz gép kezelő, mindenféle más gép kezelő pl daru, fuvarozás, buszozás, ezek kb a legjövedelmezőbb alibi szakmák 8 általánossal...

Rendes szakmát ha suliban nem tanulsz meg, akkor munka mellett csak akkor fogsz, ha valami csoda folytán sikerül abban az ágazatban melóznod...

Pl ha kitalálod, hogy ács akarsz lenni, akkor elmész segédmunkásnak, és mellette okj tanfolyamra, de ha csak az okj-ra mész, akkor semmi tudásod nem lesz az ácságról :)...

Rettenetes a felnőttképzés magyarországon...

Esetleg még annyi, hogy vannak 100-ból 1 olyan ember, aki tud kereskedni, és ők akár mindenf3le végzettség nélkül is tudnak jól menő vállalkozást kiépíteni... De ez inkább a legenda kategória, mint amore szabad lenne hagyatkozni... Ismerek ilyen embert, régen álmodoztam is róla, hogy majd én is ilyen leszek, mert kívülről nézve pofon egyszerű, hogy mindent megvesz olcsón és eladja drágán, de soha nem tudtam leutánnozni.

2016. jan. 18. 09:57
 9/10 A kérdező kommentje:
Na hát akkor most? Esetleg hegesztő szakmával miúsjág?
2016. jan. 18. 09:57
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Hegesztők tudnak nagyon jól keresni, de a helyzet ugyan ez, okj gyorstalpalón megszerzed a papírt, némi fogalmad lesz a dologról és ennyi, aztán vagy el tudsz helyzekedni egy céghez ahol meg is tudsz tanulni hegeszteni, vagy nem...

Annyi, hogy te a korod miatt még jogosult lehetsz olyan szakmai rendes szakmai képzésekre, amikről én már nem is álmodhatok, esetleg elmehetsz olyan iskolába, de akkor ugyan úgy nappali képzésben leszel még 2-3 évig mint most.

Arról nem is beszélve, hogy azok a gázok amiket belélegez egy hegesztő.. Hát nem tudom, nekem 1-2* érdekes lenne a hegesztés, de, hogy 45-50 éves koromban azért lehyen gyötrelmes fájdalmas halálom, mert rossz szakmát választottam :) az nem hiányzik...

2016. jan. 18. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!