ÁOK tanulóként milyen munkalehetőségek vannak?
Figyelt kérdés
Első éves vagyok és a múlt héten volt egy előadás, ahol azt mesélte a nő, hogy ő elsős korától fogva valami nővérszerűségként dolgozott egy kórházban.
Nem tudjátok, vannak-e tényleg ilyen lehetőségek, hol/hogy érdemes próbálkozni? Például mentőzés (mondjuk lány vagyok és hallottam olyanokat, hogy nőket nem alkalmaznak mentőápoóként- ez igaz?), segédápoló stb.
Csütörtökig vannak csak óráim, úgyhogy péntek-szombaton simán tudnék dolgozni és nagyon szívesen csinálnám is, van elég energiám, meg jó lenne minél több tapasztalatot is szerezni, csak nem tudom, hogy találnék ilyesmit.
Köszönöm szépen, ha írtok :)
2014. márc. 2. 14:38
1/3 anonim válasza:
Mentőápolónak sajnos lányokat nem vesznek fel. De szekundálni elmehetsz, ha ingyen is csinálnád. Segédápolóit talán kaphatsz, de előbb várd meg az ápolástan gyakot nyáron. Ott ha jóban leszel a főnővérrel, akkor akár még munkát is adhat, vagy önkéntesnek visszajárhatsz. Nehéz ápolónak bekerülni elsősként rendesen, én is csak egy embert ismerek, aki csinálja, ő is úgy jutott be, hogy ismerte a kórház valamelyik emberét, aki elintézte neki. De járkálj be kórházakba, keresd a főnővért, legyél kedves, de nagyon határozott, ne hagyd magad lerázni. Akkor talán menni fog.
2/3 A kérdező kommentje:
Miért nem vesznek fel lányokat? Ez elég elszomorító, mivel bőven vagyok erősebb, mint sok srác s kiborít, hogy ez alapján különböztetnek meg. Rendben, értem, hogy kell a teherbírás, de akkor ne az alapján vegyenek fel valakit, hogy fiú, hanem csináljanak egy vizsgát, amit teljesíteni kell.
2014. máj. 26. 08:44
3/3 anonim válasza:
Mintha a saját gondolataimat hallanám! :) Én is kiakadtam. Szekundálni voltam, az ápolók (persze ugye mind pasik :D ) pedig kiröhögtek, velem vitették le a 80 kilós beteget a hordágyon a harmadikról. Mondanom sem kell, meglepődtek, hogy szó nélkül megcsináltam. Azért baromság, mert egyik ágyról a másikra a nővérek is átemelik a beteget, sok házban van lift, nem kell mindig gyalog levinni az érintetteket az emeletről. Állítólag meg van szabva, mennyit emelhet egy nő és mennyit egy férfi fizikai munka során, ez meg már túlvan a női teherbírás határán - szerintük! Nem fűzök hozzá több kommentárt, így is mindig kiakadok az ilyeneken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!