Gazdasági szakokon miért van olyan erős matek?
Szerintem, tök felesleges.
Én anno gazdálkodás és menedzsment szakon végeztem, a matekos tárgyak csak tanárral sikerültek.
Meg, persze bevettem pár kütyüt és "külső segítséggel".
Így is, kínlódtam velük.
Jelenleg gazdálkodási szakértő pozícióban vagyok, menedzser alatt eggyel.
Eltudom végezni a feladataimat, ha nem így lenne, már nem dolgoznék itt.
Az egyetemen tanult matek nagy részét abszolút nem használom.
Sőt, még a pénzügy osztályon sem használják a közgázos egyetemi matekot.
Szerintem nagy részét ki kellene szórni az órarendből.Teljesen felesleges ennyi matek egy közgazdásznak.Soha nem fogja használni.
Helyükre pedig, szakmai gyakorlati órák számát kellene növelni, ugyanis a jelenlegi, kevés.
Ha valaki felvesznek gyakornokként, akkor abból az emberből legyen a diploma után használható ember.
Meg kell érteni a különböző folyamatokat, átlátni a statisztikákat.De, ehhez sok matek nem kell.
Van egy amerikai rokonom, ő is gazdaságira jár.El voltam képedve, hogy ők mennyire egyszerűbb és kevesebb matekot tanulnak.
Aztán, az amerikai cégek mégis jól mennek általában.
Gondolom az is feltűnt, hogy a tanult tárgyak min. 90%-át eleve nem használod a mindennapi életben. Hogy ebből miért szúrtad ki pont a matekos tárgyakat, nem értem.
Itt Magyarországon, de egész Európában olyan a felsőoktatás, hogy kegyetlenül sok anyagot megtanítanak, és visszakérnek. Ekkora mennyiséget nem is lehet megjegyezni, legfeljebb az adott félévben, amíg meg nem csinálod a tárgyat.
Gondolom azt sem kell magyaráznom, hogy pl. egy mérnök sem az analízis tételeinek bizonyításával dolgozik nap mint nap. Pedig meg kell tanulnia őket. Tehát ennyi erővel nekik is felesleges a matek.
Tény, hogy az USA-ban sokkal gyakorlatorientáltabb a felsőoktatás, sokkal kevesebbet kérnek vissza. Most lehet azon vitázni, hogy ez jó-e, vagy rossz, de szerintem az európai felsőoktatás nincsen olyan rossz helyzetben.
Egy mérnöknek, egy programozónak, természetes, hogy kell tudni a matekot.
De, egy közgazdásznak minek?
Nem attól lesz jó gazdasági szakember valaki, hogy tud deriválni, integrálni.
""Egy mérnöknek, egy programozónak, természetes, hogy kell tudni a matekot.
"
Pl egy programozónak miért is kell jobban mint egy közgazdásznak?
"Egy mérnöknek, egy programozónak, természetes, hogy kell tudni a matekot."
Épp ezt mondom, hogy nem. Kb. 2-szer annyi matekot tanul egy mérnök, vagy egy informatikus, mint egy közgazdász, de a munkája során ő sem használja a megtanult anyagot nagyobb arányban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!