Nem baj az ha csak azokat a tantárgyakat tanulom amik érdekelnek és amikre szükségem lesz?
Mert szerintem sok dolog van amit feleslegesen tanítanak, amikre soha nem lesz szükségem.
Nekem most csak az angol és az informatika a legfontosabb, és ezeket jobban megtanulom.
A többi tantárggyal úgy vagyok hogy elég a 3-mas belőle.
Kérdés, hogy mihez akarsz kezdeni a jövőben. Ahová kell az infó, ott garantáltan lesz -elég nehéz- matekod is.
Hányadikos vagy?
Alapvetően nem baj, de a többiből is át kell menni.
Másrészt az angol-informatika páros mihez kell? Mert ez a kettő szerintem kevés, ha felsőoktatásba akarsz tovább menni.
Egyenlőre vagy a máv-nál vagy a bkv-nál szeretnék dolgozni(kb 5 év múlva)
De azért szeretnék programozó is lenni, esetleg kimenni külföldre.
Gondolom a mávn-nál és a bkv-nál nem sok szükség van a pitagorasz tételre vagy arra hogy mi történt a középkorban.
Na jó, a MÁV-nál és a BKV-nál az sem számít, hogy az angol és az informatika hogy sikerült.
Ahol a középiskolai eredményeiddel "villoghatsz", az egyedül a felsőoktatás. Programozóként viszont a matek is nagyon fontos lesz, ha nem is a felvételihez, de a későbbiekben biztosan.
A programozáshoz nagyon durván kell a matek! Ha nem érted a matekot, akkor alapvető algoritmusokat, ciklusokat képtelen leszel megírni...
A programozáshoz való szemléletmódot és logikát a matematika adja meg. És bizony minden része kell a mateknak, ami van középiskolában. Aztán magasabb szint eléréséhez még ennél is sokkal több kell: analízis, algebra, differenciálegyenletek, numerikus módszerek, és még sorolhatnám...
Szóval 3 tárgyra kell ráfeküdni: infó, matek, angol.
A többit lesz(a)rhatod!
(Mondjuk fizikából se légy hülye, mert külföldön gyakran műszaki területekre keresnek programozókat, így nem árt ha tudsz alapvető dolgokat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!