Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem baj az ha csak azokat a...

Nem baj az ha csak azokat a tantárgyakat tanulom amik érdekelnek és amikre szükségem lesz?

Figyelt kérdés

Mert szerintem sok dolog van amit feleslegesen tanítanak, amikre soha nem lesz szükségem.

Nekem most csak az angol és az informatika a legfontosabb, és ezeket jobban megtanulom.

A többi tantárggyal úgy vagyok hogy elég a 3-mas belőle.

2016. jan. 15. 18:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy mihez akarsz kezdeni a jövőben. Ahová kell az infó, ott garantáltan lesz -elég nehéz- matekod is.

Hányadikos vagy?

2016. jan. 15. 18:50
 2/8 anonim ***** válasza:

Alapvetően nem baj, de a többiből is át kell menni.

Másrészt az angol-informatika páros mihez kell? Mert ez a kettő szerintem kevés, ha felsőoktatásba akarsz tovább menni.

2016. jan. 15. 18:50
 3/8 A kérdező kommentje:

Egyenlőre vagy a máv-nál vagy a bkv-nál szeretnék dolgozni(kb 5 év múlva)

De azért szeretnék programozó is lenni, esetleg kimenni külföldre.

Gondolom a mávn-nál és a bkv-nál nem sok szükség van a pitagorasz tételre vagy arra hogy mi történt a középkorban.

2016. jan. 15. 19:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Na jó, a MÁV-nál és a BKV-nál az sem számít, hogy az angol és az informatika hogy sikerült.

Ahol a középiskolai eredményeiddel "villoghatsz", az egyedül a felsőoktatás. Programozóként viszont a matek is nagyon fontos lesz, ha nem is a felvételihez, de a későbbiekben biztosan.

2016. jan. 15. 19:25
 5/8 A kérdező kommentje:
Programozáshoz kell matek? A mateknak melyik része?
2016. jan. 15. 19:41
 6/8 anonim ***** válasza:

A programozáshoz nagyon durván kell a matek! Ha nem érted a matekot, akkor alapvető algoritmusokat, ciklusokat képtelen leszel megírni...

A programozáshoz való szemléletmódot és logikát a matematika adja meg. És bizony minden része kell a mateknak, ami van középiskolában. Aztán magasabb szint eléréséhez még ennél is sokkal több kell: analízis, algebra, differenciálegyenletek, numerikus módszerek, és még sorolhatnám...

Szóval 3 tárgyra kell ráfeküdni: infó, matek, angol.

A többit lesz(a)rhatod!

(Mondjuk fizikából se légy hülye, mert külföldön gyakran műszaki területekre keresnek programozókat, így nem árt ha tudsz alapvető dolgokat).

2016. jan. 15. 22:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Pedig a matek, fizika rosszul megy. Meg a kémia.
2016. jan. 16. 08:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor itt az ideje ráfeküdni...
2016. jan. 16. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!