Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Vizsgázó sorstársaim! Érez...

Vizsgázó sorstársaim! Érez még így ezzel rajtam kívül más? Normális?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy egyetemi vizsgaidőszak kellős közepén vagyok, és holnap lesz a legszigorúbb vizsgám ebben a félévben.

Az elmúlt 7 napban nagyon sokat készültem. Tényleg napi 8-12 órát, és minden tételen végig is értem. A szorgalmi időszak alatt a 2 zh-t, amit kellett írni ebből a tárgyból elsőre teljesítettem. A gond csak az, hogy most úgy érzem, egyszerre minden kiment a fejemből. Ma este 7-kor fejeztem be a tanulást, addigra végeztem az összes tétellel, és most elkezdtem ismételgetni és úgy összekavarodtam.

Az egész nagy anyag össze van kavarodva bennem, és úgy érzem egy kicsit, hogy hiába szenvedtem vele ennyit.:S Nem érzem reménytelennek, persze, de erősen félek. Kicsit be vagyok pánikolva, mert úgy érzem mindent elfelejtek. Most el is határoztam, lesz ami lesz, most elteszem az anyagot, és kialszom magam éjjel. Azzal nyugtatom magam, hogy a héten és a félévben is megtettem ami tőlem telik, úgy gondolom, így már csak azon múlik, mennyire lesz velem a sors kegyes, és, hogy az idegességtől nem blokkolok -e le.

A baj, csak az, hogy nem tudok megnyugodni huzamosabb időre, hiányérzetem van, és félek a kudarctól.

Ismerős ez a jelenség valakinek? Amikor tanultál, de úgy érzed a vizsga előtt, hogy alig tudsz valamit?

Ilyenkor nektek mi válik be? Köszönöm a segítséget!

2016. jan. 14. 22:07
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja és nem az első vizsgaidőszakom, többször is éreztem már így, de valahogy utólag mindig ,,megszépülnek" az emlékek, és nem emlékszem ilyen ,,súlyos" esetre.
2016. jan. 14. 22:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Főleg úgy tudnám leírni az érzést, hogy ha most ránézek random egy tételre, nem jut hirtelen eszembe róla túl sok minden. Aztán jobb esetben ha elolvasom még egyszer a kidolgozottat, fejemhez kapok, hogy ,,ja, hát persze...!"
2016. jan. 14. 22:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Feküdj le aludni. Ha végigértél rajtuk, akkor tudod, egyszerűen kimerült az agyad.
2016. jan. 14. 22:29
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is érzem így magam. Sajnos van hogy le is blokkolok, főleg szóbelin ami megzavar és ugrik az ötös ha segítség kell a hogyan továbbhoz. Írásbeliket jobban szeretem mert ott kicsit át tudom gondolni és nem kell "produkálni" magam senkinek.

HA eddig tanultál akkor hidd el tudod amit tudnod kell. :)

Feküdj le, pihend ki magad, reggel reggelizz meg, éhes hassal ne menj vizsgázni.

Ha úgy érzed h van nagyon vészes része és van időd olvasd át vizsga előtt. Engem az megnyugtat ha előtte még felelevenítem amiben kicsit bizonytalan voltam.

Sok sikert!

2016. jan. 14. 23:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Stressz.

Nem tanultad meg hogyan kell kezelni. Itt az idő! Hajrá! :)

2016. jan. 15. 02:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!