Egy egyetemi vizsgán hogy kell viselkedni? Milyen illemszabályokat kell betartani? Hogyan lehet szimpatikus a vizsgázó?
Fehér blúz vagy ing (inghez nyakkendő), fekete szoknya vagy nadrág. Smink nélkül vagy szolid smink. Udvarias köszönés, kedves mosoly, amikor belépsz.
Lehengerlő tudás. :)
Ha írásbeli, akkor tök mindegy, bemész hétköznapi ruhában, csöndben megírod, beadod és örülsz/zokogsz.
Szóbelin fiúknak öltöny és nyakkendő, lányoknak is ünnepi szerelés. Bemész, köszönsz, tételt kihúz, kidolgozod, elmondod, köszönsz, kimész.
"Fehér blúz vagy ing (inghez nyakkendő), fekete szoknya vagy nadrág. Smink nélkül vagy szolid smink."
Volt már pár tucat vizsgám de egy biztos egyetlen vizsgámra sem mentem fehér ingben, és nyakkendőt pláne nem vettem, mert KOLOSSZÁLIS BAROMSÁG. Orvosira járok, ott ebbe bele sem tudnak kötni, mivel oktatják is. Vizsgákra fekete ingben, és öltönyben, valamint fekete nadrágban szoktam menni.
Az alapvető illem pedig magától jön, köszönsz, udvarias vagy, az esetleges bukást méltósággal tűröd, nem hisztizel stb.
Nem muszáj fekete-fehérben, de szóbelin mindenképpen illik elegáns, alkalmi szerelékben megjelenni, ha nem így teszel azt kockáztatod, hogy olyan benyomást keltesz, mint aki nem tiszteli eléggé az alkalmat. :)
Az már nem illem, de szóbalin jól jön, ha tudsz értelmes magyar mondatokat mondani (nem mindenki tud) és a kérdésekre válaszolsz...(nyilvánvalónak tűnik, de sok hallgató nem így teszi...) :)
Normálisan kell viselkedni
(tehát "komolyan")
De ha ismer a tanár (pl. szemináriumról) és jó voltál nála, nem lehet gond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!