Létezik olyan betegség, hogy egy tantárgyat nem tudok megtanulni?
Nincs.
Egyáltalán hogyan próbálsz tanulni?
A történelem és az irodalom és a földrajz hasonló kompetenciákat fejleszt és mozgósít így ha ezekből jó vagy , akkor mindössze a tantárgy iránt érzett utálatod és megvetésed és nem tetszésed az ami gátolja a tanulást !
Az első lépés hogy ezt az utálatot próbáld elnyomni és próbálj szeretettel hozzá állni . Nem lehetetlen ! Én saját példámból tudom hogy képes voltam így ha nem is megszeretni de legalább jóban lenni a matekkal és fejlődni belőle !
Azonban ha tényleg úgy érzed neked ez lehetetlen lehet vizsgálatot kérni ahol lehet majd kapsz felmentést ! Ha van iskola pszichológus ő elmondja a részleteket ha nincs akkor az osztályfőnököddel tudod a részleteket mebeszélni és ő segíteni fog neked benne . Ettől a vizsgálattól nem kell félni és ha tényleg úgy érzed hogy valami baj van veled akkor igyekezz minél előbb ezzel a vizsgálattal hogy még éretségi előtt kezedben tudhasd a felmentést !
Még mindig nem írtad le, hogyan szoktál tanulni. Lehet, hogy egyszerűen rossz tanulási módszered van. Így hülyeség volna egyből pszichológushoz rohangálni.
És csak mellékesen jegyezném meg, hogy a diszkalkulia és diszlexia NEM betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!