Milyen puskázási módszereket ismertek? Hogyan lessek, csaljak, másoljak?
Én is tanár vagyok, mint az előző válaszoló, és igen, én is puskáztam eleget, érdekes módon nem a gimiben (ott még nem kellett, meg lehetett tanulni az egyetemista szemmel nézve nyúlfarknyi anyagot), hanem az egyetemen.
Én még mindig a padba rakott kinyitott könyvre esküszöm, bár elég veszélyes és feltűnő. Nagyon jók a miniatűr papírok is, címszavakat, évszámokat remekül fel lehet írni ilyenekre, vagy a kezedre. Egy barátnőm a szoknya szegélyébe ragasztott papírokra esküszik, de ehhez bő szoknya kell, amin nem feltűnő a papír.
Egyébként meg azt mondom, ne puskázz! A mai tananyag és az érettségi olyan szinten le van butítva, hogy csak egy analfabéta nem megy át rajta...
Padba rakni hülyeség, a tanár ott nézi először! én a farmeromra ragasztottam öntapadós papírra, hosszú pulcsit vettem, és azt húzogattam fel!
Lehet az anyagot műanyag tollra pengével rákarcolni (csak óvatosan, meg ne vágd magad!)
Ha halványan ceruzával felírod a padra, és a dolgozatlappal eltakarod, az is tuti! Ha veszélyt érzel, le is maszatolhatod! :)
De ha többlapos a dolgozat, a legtutibb egyszerűen (fapofával) a lapok közé tenni a puskát! Lehetőleg hasonló, fehér papíron.
És ne pislogj idegesen a tanárra, de ne is ülj feltűnően lesütött szemekkel! Én is voltam tanár, így buknak le az emberek.
És előre ülj, ne hátra! A legelső pad van a LEGKKEVSÉBÉ az aasztalnál ülő tanár látókörében!
Ha a tanár dolgozatírásnál HÁTUL áll, akkor ne puskázz, mert az a tanár tud valamit.
És még valami: hatékonyan puskázni csak az tud, akinek valami fogalma van az anyagról. A puskázás leginkább arra jó, hogy egy évszámot, képletet stb. felírj,a mi sehogy nem megy a fejedbe :D de hogy mindent onnan nézz ki, na az elég lehetetlen vállalkozás.
Érettségin meg ne csináld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!