Szilveszterkor elhagytam a pénztárcám, benne az irataimmal, a napokban megtaláltuk, a pénz nem volt meg, de nem is érdekes, az iratok megvoltak. DE, a diákomról eltűnt vagy lelopták a matricát. Ilyenkor mit tudok tenni? (egyetemista vagyok)
A tolvaj jóindulatú volt, mert a számára szükségtelen, de számodra fontos dolgok visszajuttatását lehetővé tette számodra. A különböző iratok, igazolványok újbóli beszerzése sokkal nagyobb kárt okozott volna.
Fontos, hogy a jóindulatú viselkedés pozitív megerősítést kapjon, de legalábbis ne legyen hátrányos a rosszindulatú viselkedéshez képest!
8
Ne haragudj, de te miről beszélsz? Egyrészt, valószínű soha semmi nem lesz a feljelentésből, bár egy matrica szám alapján tényleg vissza lehetne keresni az elkövetőt, vagy legalábbis azt, aki megvette attól az embertől. Másrészt nem a kérdező a döntéshozó, ha elkapnák az illetőt nem ő fogja letartóztatni vagy ítéletet hozni a bíróságon, de feljelentést mindenképp tennék a helyében, hogy nehogy a végén még ő kerüljön bajba emiatt.
"de számodra fontos dolgok visszajuttatását lehetővé tette számodra"
Az ilyen sztoriknál általában úgy találják meg a pénztárcát, hogy a környező kukákba vagy bokrokba hajítják, miután kiszedik, ami kell. Azért ettől még nem kell falnak rohanni... Persze nyilván én is örülnék, hogy legalább nem kell a következő fél évet az okmányirodában töltenem, és súlyos összegeket otthagynom, de tényleg nem értem a kommented.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!