Egyetemista vagyok és ebben a félévben harmadszorra vettem fel egy tárgyat, de valószínűleg nem tudom majd teljesíteni, akkor elbocsájtanak az egyetemről, vagy tudok majd leadni kérelmet a 4. tárgyfelvételre? ELTE-n tanulok. )
Nagyon hasznos a válaszod első, az ELTE-n nincs is TVSZ, hanem HKR van, és nem tudom, milyen "törvényről" hadoválsz, de az ELTE-n eleve nem így van, ahogy te leírtad. Az okos ember nem okoskodik bele olyasmibe, amiről fogalma sincsen.
Kérdező: ha még nem használtad el a dékáni kérelmedet, akkor elvi akadálya nincs a dolognak, azzal tudod kérvényezni a negyedik tárgyfelvételt. Ezt általában meg szokták adni, nem hallottam még olyanról, aki ne kapta volna meg a lehetőséget. Viszont akkor ezzel ellövöd a dékáni kérelmedet, és más ügyben már nem használhatod.
Hogy felvilágosítsalak kis okos kettes:
2011. évi CCIV. törvény 59. § (4) A felsőoktatási intézmény egyoldalú nyilatkozattal megszünteti annak a hallgatónak a hallgatói jogviszonyát, akinek az azonos tanegységből tett sikertelen javító, és ismétlő javító vizsgáinak összesített száma eléri az ötöt.
És a 49. § (7)202 A (3)-(6) bekezdésben meghatározottak végrehajtásával kapcsolatos kérdéseket a tanulmányi és vizsgaszabályzatban kell szabályozni,
Amit adtál tanácsot azt gondolom magadnak adtad, kellő szerénység nem ártana neked.
Linkeld be a kérdezőnek inkább az ELTE-s tanulmányi és vizsgaszabályzatot, a megfelelő pontra való hivatkozással.
Ha csak az a feltétel az ELTE-n, hogy ne vedd fel negyedszerre is a tárgyat, akkor ha nem sikerülne a jegyszerzés, akkor ne vedd fel negyedszerre. Ha ez nem veszélyezteti a második félévedet, vagy állami ösztöndíjas státuszodat, már ha van ilyened. Ez esetben ne vedd fel negyedszerre és mész tovább a következő félévvel, felveszed a tárgyakat amiket tudsz. Így nem rúgnak ki, hiszen nem fogod negyedszerre felvenni a tárgyat, ha ez a feltétele a kirúgásnak. Aztán meg lesz a tavaszi féléved. De most februárban újra felvételizel a szakodra, és ha felvesznek, akkor szeptemberben ott folytathatod, ahol abbahagytad. Újra felveheted a tárgyat, ami most nem sikerült, és van belőle ismét 3 lehetőséged a tárgyfelvételre.
De ha meg nem tudod megvariálni ezt a lehetőséget és elbocsájtanak, akkor lesz egy szabad féléved, és szeptembertől folytathatod innen, ahol most tartasz, ha felvesznek. A felvételi jelentkezés idéntől ingyenes max 3 hely megjelölése esetén. De ha akarsz más szakra, intézménybe is felvételizhetsz, de a mostani szakodra is, és folyathatod szeptembertől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!