Jön a félév. Kicsit izgulok mert az átlagos 3.6. most kezdtem a gimit, de nem igazán fordítottam eddig időt a tanulásra. Van valakinek ötlete hogy tudnék a tanulásra koncentrálni?
A leghatékonyabb módszer, ha elég időt szánsz rá, nyugodt körülmények között, és legfőképpen úgy, hogy közben nem tereli el semmi a figyelmedet.
A tanulást segíthetik a színek (pl. szövegkiemelő), illatok (pl. illatos gyertya), ízek (pl. rágó) használata. Évszámokhoz jó módszer lehet a "flashcard" (ha agyonütnek se tudom, hogy mondják ezt magyarul :D). A lényege, hogy egyik oldalára írod az évszámot, másik oldalára a hozzá tartozó eseményt, de ez pl. angol szavakhoz, matek definíciókhoz, stb. is használható.
Szülőknek felmondani megint csak jó ötlet, mert teszteled, hogy mennyire tudod összefüggően elmagyarázni az adott anyagot. Barátokkal együtt tanulni sem rossz megoldás, ugyanebből az okból.
A neten is számos nagyon jó oldalt lehet találni akár kiegészítésként az órai anyagokhoz, ha valamibe jobban bele akar merülni az ember fia/lánya, de akár segíthetik ezek a tananyag megértését is.
Ezek után már csak az akaraterőn múlik, hogy leülsz-e megcsinálni, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!