Villamosmérnöki, gépészmérnöki, műszaki menedzser, vagy programtervező informatikaira érdemes menni?
Igazság szerint annó hármas lett a matek érettségim, mert abszolút nem érdekelt, de azóta két év eltelt, és néhány hónapja elgondolkoztam, hogy érdemes ilyen irányban gondolkozni, mint amiket felsoroltam. Azóta elővettem a középiskolai matek könyveket, és neten is az érettségis videókat nézem, és arra jöttem rá, hogy egyáltalán nem nehéz, és kezdem érteni az összefüggéseket. Amúgy egyetemi matek könyveket is szereztem, integrálást, deriválást is tanulom, és már az integrálásból is sok mindent értek, még ha nem nagyon megy a feladatok megoldása, de az összefüggéseket megértem, ahogy kidolgozott mintafeladatokat olvasgatok. Informatikából érettségiztem, az jól ment, de az egyetemi infó nyilván nem középszintű érettségi. Fizikából sokáig ötös voltam, de aztán sok témakör nem érdekelt, ezért nem tanultam, így hármas voltam azután, de az a szint sem volt nehéz amúgy, csak kicsi szorgalom kellett volna, de fizika könyveket is olvasgatok azóta.
A kérdésem az, hogy ezek közül a szakok közül melyiket érdemes, illetve melyiken könnyebb esetleg a matek? És, ha nagyon komolyan veszem, és szükség esetén rászánom az időt a matekra, akkor elvégezhető?Mert azt vettem észre mostanában, hogy korábban humán beállítottságúnak gondoltam magam, de rájöttem, hogy a matek tanulható, csak venni kell a fáradtságot, hogy a könyv elé üljek, és tanuljam, mert tanulható tantárgy, és sokan erősítették.
Igazából mielőtt véleményt írtam, kutakodtam a neten és arra is alapozva írtam véleményt. Meg persze a saját és ismerőseim tapasztalatai alapján. És egyébként nem az Óbudai Egyetemre szűkítettem a keresésemet, hanem a műszaki karokra, szóval erre odafigyeltem.:)
A hivatalos rangsorokat néztem 2010-től kezdődően, ahol egyértelmű fejlődés látható a Kandó esetében. De rangsor alapján én azt látom, hogy vannak jobb villamosmérnök képzések az Óbudainál. És ismétlem, ezzel nem szólnám le a világért sem a Kandót, mert tudom hogy nagyon színvonalas és élvonalba tartozó villamosmérnöki képzést nyújt. De az egyértelműen 2. helyezés, az túlzás.
De egyébként lényegtelen is, mert ez nem versenypálya, ahol számítanak a helyezések. :)
Viszont a rangsor szerint a Debreceni Egyetem jó választás lehet és hiába van jóval előrébb, mint a Kandó, nem mondanám rá, hogy annyival jobb a képzés, sőt az Óbudait én jobbnak tartom. De az sem jogos, hogy a kedves 9-es válaszoló ennyire leszólta. Szóval kedves kérdező, szerintem nyugodtan választhatod a Debreceni Egyetemet, később ugyanúgy neked is jó elhelyezkedési esélyeid lesznek.
Ezek a rangsorok egytől egyig vicckategóriát képviselnek kb, ne ezekre alapozz.
Én tudom amit tudok, de azért nézz még meg pár kategóriát, vannak érdekességek.
Kiindulópontnak tökéletes az egyetemi rangsor, mivel még nincs nagy rálátásod, ezért többnyire ismerősök, netes kutatások és fórumon jelenlévő ismeretlen emberek válaszaira tudsz hagyatkozni. Mivel az ismerősök és a netes válaszolók általában szubjektív véleményt adnak, így az sokszor kicsit torzítja a valóságot. Pl. ha én sikeres vagyok egy adott területen, és ezzel nagyon kevés ember foglalkozik, akkor hiába tanácsolom minden ismerősömnek, hogy jöjjön ő is, adott szakon szerezzen diplomát és akkor neki is hasonló sikerei lesznek, mint nekem. Teljesen más életutat járna be az ember, teljesen máshol kötne ki a végén és lehet, hogy ő már nem lenne olyan sikeres a szakmájában, mint én. Ezért nem szabad csak szubjektív véleményekre hallgatni.
Így maradnak a netes kutatások és az egyetemi rangsorok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!