Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy kaphatok minél több...

Hogy kaphatok minél több ösztöndíjat?

Figyelt kérdés
Jövőre kezdenék egyetemen tanulni. Mit tanuljak, hol, hogy, hogy a lehető legtöbb ösztöndíjat kapjam?
2015. dec. 26. 16:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Komoly a kérdés?

Csak az ösztöndíj miatt választasz szakot, vagy mi? :D

A minél több ösztöndíj kizárólag a tanulmányi eredményed függvénye, és annak, hogy mennyire vállalsz szerepet az egyetemi életben.

Ha tényleg jó vagy, akkor pályázhatsz elég sok ösztöndíjra.

Tanulmányi, köztársasági, és egyebek.

Emellett ha valami programban, projektben, kutatásban részt veszel.

Azonban elsőben nagyon felejtősek az ilyen dolgok.

2015. dec. 26. 16:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ment a zöld az elsőnek, leírta azt, amit én is gondolok.

Viszont nem árt, ha tisztába kerülsz hamar az ösztöndíjakról, mert bárhova is fogsz járni, hasznos lesz.

Vannak tanulmányi ösztöndíjak, azok ugye nyilván akkor járnak, ha jól a jegyeid. Csak államisként van, fizetősön nincs.

Vannak szociális ösztöndíjak. Van az egyetemé, meg van a Bursa Hungarica, ha az önkormányzat csatlakozott hozzá. De ezek nyilván csak akkor járnak, ha a szociális helyzeted olyan.

2015. dec. 26. 16:48
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi.

Tudtok számokat is írni? Esetleg egyetemet, szakot?

2015. dec. 26. 16:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudunk számokat írni, egy adott egyetem szakán belül is vannak különbségek a félévek között költségvetésben és abban is, milyen teljesítményre vagy szociális helyzetre jár az ösztöndíj.
2015. dec. 26. 16:58
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

Tényleg ennyire sötét vagy?

Fent leírták neked, hogy ne ez alapján válassz szakot.

S szerinted Ki ismeri, hogy melyik egyetemben mennyi jár,és milyen lehetőséged?

Ajánlok Én neked BME villamosmérnököt, 2-tól havi 50-70, csak az első év 1. hónapját nem éled túl.

2015. dec. 26. 16:58
 6/9 A kérdező kommentje:
Akkor eddig a BME villamosmérnöki vezet, de havi 50-70-nél biztosan van több.
2015. dec. 26. 17:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja amúgy ha HÖK-ös vagy, kapsz egy csomó plusz pénzt, szóval szerintem ezt is iktasd be a tervedbe...
2015. dec. 26. 17:42
 8/9 anonim ***** válasza:
58%
Nekem bátyám szegeden tanul és 53 ezer forintos ösztöndíjat kap mert jók a jegyei ami miatt kap olyan 30-at és szociális ösztöndíjba pedig olyan 23-at mert 3 gyerekesek vagyunk. Nagyon jók amiket az előzőek írtak, még annyival kiegészítem, hogy ha tanárira jelentkezik valaki, akkor pályázhat a klebelsberg ösztöndíjra ami 25-től 75-ig terjedhet tudomásom szerint. ( a pénz összeg attól is függ milyenek a szakjaid, ha két reálos tárgy akkor kaphatsz akár 75-is)
2015. dec. 26. 18:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Az a BME-s 50-70 szerintem kicsit sok, még másodéves esetében is. Lehet, hogy van valakinek ennyi, de nem általánosságban az biztos. Hányas ösztöndíj index ér 70e-t? Erre kíváncsi lennék. Egyébként első félévben még nincs tanulmányi ösztöníj. Az előbbi Klikes 75 ezres ösztöndíjnál szerintem jobb nincs. Hiszen ez egy plusz, a rendes egyetemi ösztöndíjakon felül.
2016. jan. 2. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!