Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a különbség egyetem és...

Mi a különbség egyetem és főiskola között?

Figyelt kérdés
Nagyobb eséllyel vesznek fel egy munkahelyre ha főiskolai diplomám van egyetemi diploma helyett?Ha csak főiskolai diplomát szerzek akkor mindig megelőz majd egy egyetemi diplomás és miattuk nem vesznek majd fel sehová?
2010. márc. 23. 21:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem így működik.

Bolognai rendszer miatt már mindenhol ugyan az a képzés.

Másrészt ez szakfüggő. (nézz rangsorokat)

Pl. pénzügy-számvitel. Corvinus van az élen, utána meg a BGF (főiskola) mögötte meg van pár egyetem.

Szóval ez nem így megy.

Munkakeresésnél a tapasztalat számít és a nyelvtudás.

2010. márc. 23. 21:50
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem, csak jó fősulit keress. Van olyan képzés, ami nem is indul egyetemen...

Meg most ez az egységes baromság miatt mindegy. Elvégzed a bgf-en az alaképzést, és mehetsz mesterre a Corvinusra, csak kell felvételizni. Ha viszont a corvinust otthagyod az alapképzés után, akkor meg egy főiskolaival egyeértékű diplomát kapsz.

Annyi a lényeg, hogy valami jónevű helyet találj és tanulj nyelvet, ahogy az előző is mondta.

2010. márc. 23. 21:56
 3/5 A kérdező kommentje:

A nyelv az nem gond, az angolt középszinten beszélem:)

A Dunaújvárosi Főiskolát néztem ki, nem tudom mennyire jó hírű:D(Mérnök informatika).

2010. márc. 23. 22:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Nézd, az, hogy kihez képest hogyan leszel előnyben a munkaerő-piacon az nemcsak azon múlik, hogy melyik suliba mész vagy milyen szintű a diplomád. Rengeteg tényezőt vesznek figyelembe és minden hely és minden egyes ember mást tart fontosabbnak. A nyelvtudás, végzettség, tapasztalat mind fontos. És a legtöbb helyen a tapasztalat a legfontosabb, mert egyre több a diplomás, az ugyanolyan végzettségű, de kevés az, aki igazán ért is ahhoz, amit csinál. Elvégezheted a legjobb nevű iskolát, ha egyszerűen a tananyag életszerűtlensége miatt hozzá sem fogsz tudni szólni az első munkahelyeden ahhoz, amit csinálnod kell. Szóval lehet, hogy neked van egy egyetemi diplomád, de nulla tapasztalod. Ezzel szemben van valaki, akinek fősulija van, de van 10 év munkatapasztalata adott munkakörben. Akkor valószínűleg a tapasztaltabbat fogják felvenni, ha ugyanúgy megnyerő. Magyarországon meg valószínű, hogy még sok évtizeden keresztül a tapasztalat fontosságát is meg fogja előzni a kapcsolatrendszer, a protekció. Ha protekciód van, valahová betesznek, ha nem is értesz úgy hozzá. Elég undorító, de sajnos azt látom magam körül, hogy a jó állásokat a legtöbb ember így szerezte. Szóval nem biztos, hogy attól, hogy valaki elvégez valamilyen neves iskolát, sokkal több az esélye, de ha megteheti, tegye meg, mert egy kis pluszt tud hozzáadni a CV-hez és talán szerencséje lesz, mert valakivel szemben ennyi előnye lesz. De a munkakeresés sokkal többről szól, mint az iskola.
2010. márc. 23. 23:06
 5/5 czibles ***** válasza:

ahogyan az elöttem szóló is írta a protekció a legfontosabb (sajnos).

ha elmész egy sokadik helyen álló intézményben ott elég nehezen fogod kiépíteni a kapcsolat rendszeredet, míg ha elmész BMEre ott sokkal hamarabb kiépíted és sokkal jobbat.

2010. márc. 24. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!