Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ki hogy döntötte el, mi akar...

Ki hogy döntötte el, mi akar lenni?

Figyelt kérdés
A felvin nézegettem a szakokat és azoknak leírásait, de nem tudom, hogy teljesen igazat illetve reális képet festenek-e le róluk. Ki hogyan tájékozódott 1-1 szakról?
2015. dec. 15. 16:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem reális a kép! :)

Én úgy döntöttem el, hogy eljöttem OKJ-ra, és tényleg megtapasztaltam azt, hogy miről is szól ez a pálya.

Megtetszett, és most már tudom, hogy hova fogok jelentkezni.

Amúgy döntsd el, hogy reál vagy humán. Vagy a kettő keveréke.

Utána meg szűkítsd le a kört 2-3-ra max. Azután pedig lehet a neten keresgélni oda járó diákok blogját.

Esetleg itt kérdezgetni.

2015. dec. 15. 16:55
 2/3 anonim ***** válasza:
Ne a felvi alapján dönts, szerintem sem. Emberekkel beszélgess, hallgasd meg az oda járó diákokat (Facebook-on minden suli minden évfolyamának van csoportja, lépj be és kérdezz!), stb. A felvi-n reklámok vannak. Ha megnézed, minden kar és minden szak szuperjó, csillivilli, gyereidemostazonnal reklámmal van tele. A valóságot nem fogod ott meglátni sosem. Nincs benne, hogy az ápolók alulfizetettek és gyakorlatilag sosincsenek otthon, nincs benne, hogy a diplomások nagy része nem tud elhelyezkedni, nincs benne, hogy a programozók nagy része jobban keres, mint egy-két bölcsészkaron végzettek közül az egész évfolyam együttvéve, stb. Ezeket mások fogják elmesélni neked.
2015. dec. 15. 17:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Annyival kiegészíteném, hogy az ápolóba az sincs benne, hogy rengeteg elméleti tudás is kell nekik. Amiknek valójában nagyon ritkán fogják hasznát venni. Vagy soha.

Programozónál meg hiába van ott a köztudatba, hogy nagyon jól keresnek. Nincs oda írva, hogy nem egyetemen tanul meg igazán jól programozni. S emellett nagyon nagy a lemorzsolódás, és könnyű elvérezni.

2015. dec. 15. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!