Miért gondolja minden egyes tanár, hogy csak az ő órájára/óráira kell tanulnunk?
A tanár nagyon jól tudja, hogy nem csak az ő órájára tanulsz.
Nem írtad milyen szinten tanulsz, de 6 oldalt megtanulni nem nagy valami (ha magolsz az a te bajod).
Főiskolán nem 6 oldalt adnak fel hanem 60-at.
Igyekezz megtanulni tanulni.
Illetve nem muszáj, az élet akkor is előtted áll.
Középiskolában ez egy általános dolog. Jönnek a tanárok, hogy ezt meg ezt tanuld meg. Aztán ha nincs kijavítva a dolgozat? "Hát én több osztályban is tanítok." Meg hasonló hisztik. Ja, ilyenkor már számít, ha van valakinek más elfoglaltsága. (Tisztelet persze a kivételnek.)
Lehet jönni, hogy felsőoktatásban 10-szer annyit kell tanulni, ez részben igaz is. De sokkal szabadabb az ember időbeosztása, és koránt sincs annyi tantárgy, mint középiskolában. Ráadásul, ha valami nem sikerül, akkor nem fog érte senki személyeskedni, max. újra megpróbálod. Középiskolában meg tövig be kell nyalni adott esetben a tanárnak, hogy javíthass, és persze jönnek majd a megjegyzések, mekkora léhűtő vagy.
Én is kijártam a középiskolát, meg egy egyetemet is, és még mindig él az emlékeimben, amikor a kedves tanáraink ránk zúdították a tanulnivalót. Sok mindenben egyszerűbb volt a középiskola, de sok mindenben nagyobb szívás is, mint az egyetem.
"koránt sincs annyi tantárgy, mint középiskolában"
Hát ezzel vitatkoznék.
De azt is vedd figyelembe, hogy ott egy tantárgy kb. annyi, mit egy egész középiskolás év együtt. (mondjuk szakonként változik).
Én nem tartom jónak a középiskola-egyetem összehasonlítást, nagyon rossz érvelésnek tartom, amikor egy panaszkodó középiskolásnak azt mondják, hogy "bezzeg majd az egyetemen milyen nehéz lesz neked". Mivel teljesen különböző a két dolog. De ha mindenáron össze kell hasonlítani, akkor nem csak a 10-szeres tananyagot, mint negatívumot kell felhozni, hanem a megannyi könnyítést is.
Nem igazán tudok egyet érteni azzal, hogy egy féléves tantárgy annyi lenne, mint egy egész év a középiskolában. Éppen azért, mert nehezen összehasonlítható a kettő. Mások a követelmények, másképp épül fel az egész, más a következmény, ha valami nem sikerül. Én ezt tapasztalatból mondom, hátam mögött egy egyetemmel (vegyészmérnöki), meg jelenleg is benne vagyok (programtervező informatikus). Középiskolában én is rengeteget panaszkodtam a semmittevő, de sokat elváró tanárokra, gyűlöltem rengeteg tárgyamat az utolsó pillanatig, aztán mégis itt vagyok, nem züllöttem le, képes vagyok továbbra is tanulni.
Holnapra?
És ez gond?
Ne rinyálj tanulj!
Más örülne, ha tanulhatna! Tudod vannak olyan gyerekek akiknek sokkal nagyobb problémáik vannak, minthogy tanulhassanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!