Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Földtudomány vagy Közlekedésmé...

Földtudomány vagy Közlekedésmérnök?

Figyelt kérdés
Most fogok érettségizni és e között a két szak között vacilálok. A földtudányit az ELTÉn képelem el és onnan tovább geofizikára, vagy pedig BME közlek. Mennyire keresett ez a két szakma (akár külföldön is)? Mennyit lehet velük keresni? Mennyi változatosak, érdekesek? Segítsetek pls!

2015. dec. 5. 12:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Én a BME KJK-ról azt hallottam oda járóktól, hogy borzalmas. Inkább Győr vagy gépész. A másikról nem hallottam.
2015. dec. 5. 13:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Én földtudomány mellett voksolnék. Elég sokfelé ágazó tudomány és érdekes minden része. (Vulkanizmus, kőzetek, ásványok, földrengések, a MÚLT és még annyi minden, hogy felsorolni is hosszú lenne) viszont ha a mérnöki rész jobban érdekel a Miskolci földtudomány mérnöki szakot ajánlanám, miskolcon végzett földtudományisoknak elég jó esélye van a piacon. Ha mondjuk a geokémia fele hajlanál akkor a Szegedi egyetemet ajánlom. Az ELTE főként az általános geológiában erős, de lehet hogy a geofizikai része is jó. Én pécsen vagyok geológia szakirányon és nagyon szeretem. Eredetileg gőzöm se volt az egészről (arról se hogy mi ez), de belejöttem. Tényleg tiszta szívből ajánlani tudom az egészet. De a legbisztosabb ha mind a kettőt bejelölöd és érettségi után még tudsz változatni a sorrenden.
2015. dec. 8. 18:18
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. dec. 9. 17:56
 4/5 anonim ***** válasza:
ELTE magasan a legjobb földtudományban /minden ágában./
2016. jan. 11. 20:59
 5/5 anonim ***** válasza:
kivéve persze, ha olajmérnök szeretnél lenni, mert akkor Miskolc :)
2016. jan. 12. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!