Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A 11. félév, évvége számít...

A 11. félév, évvége számít barmit is?

Figyelt kérdés
Történelemből jelenleg kettesre állok, talán félévig még fel tudom tornászni egy hármasra, de nem tartom túl valószínűnek. Alapból jó tanuló vagyok, minden más tantárgyból négyes-ötös vagyok, van amiből csak ötöseim vannak meg egyébként sem vagyok egy hülye gyerek, az előző években töriből is jó jegyeim voltak. Új tanárt kaptunk és egyszerűn borzasztó...semmit nem tanít nekünk mindent csak felolvas a könyvből és ráadásul minden apróságot elvár tőlünk szó szerint ahogyan a könyvben szerepel, de ő sem tudja őket...Mindenbe beleköt még abba is ha szinonímákat használsz egy kifejezésre. Én megpróbálok rá tanulni, de egyszerűen nem tudok jobb jegyeket szerezni...kivételezik is egyesekkel...már többször jeleztük ezt az iskolában, de nem fog változni semmi. Valamint én sem vagyok túl jó passzban, de igyekszem összeszedni magam. A szüleim most folyton csesztetnek, hogy hogy lehetek ilyen hülye meg majd kukásnak se vesznek fel, az egyetemet el is felejthetem stb. Nagyon haragszanak rám. Engem is nagyon zavar, de nem tudok mit csinálni. Szerintem az sehol senkit nem fog érdekelni, hogy milyen jegyeim voltak 11. félévkor... Számít ez valamit?
2015. dec. 3. 17:44
 1/3 anonim ***** válasza:
53%
11 év vége és 12. félévi jegyek számítanak. A 12. év vége csak annyiban, hogy ne bukj meg és mehess érettségizni.
2015. dec. 3. 17:51
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
benéztem. 12 év vége is számít, de csak a tovább tanuláshoz szükséges illetve érettségi tárgyak.
2015. dec. 3. 17:52
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ami számít az az utolsó két év végi jegyed

magyarból (nyelv és irodalom),

történelemből,

matematikából,

valamelyik idegen nyelvből, amit tanultál gimiben

és egy választott természettudományos tárgyból. Ez általában a 11. és 12. év végi, de ha például a választott természettudományos tárgyad a földrajz, de azt 9.-ben és 10.-ben tanultad utoljára, tehát 11.-ben és 12.-ben nem, akkor számítani fog a 9. és a 10. év végi jegyed földrajzból.

A felvételi szempontjából a félévi jegyeid semennyire nem számítanak, és a választott tárgyadnak se kell hogy köze legyen a felvételi tantárgyaidhoz, amikből mindenképpen kell érettségizned.

2015. dec. 3. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!