Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ki vagyok idegileg, hogyan...

Ki vagyok idegileg, hogyan hozzam föl magam érettségiig?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, esti gimibe járok. 9-10 osztályom megvan, de itt újra kell tanulnom mindkét évet 1 év alatt, mivel két éves a suli. Holnap írjuk az első dolgozatot matekból. 9.-es anyag, semmit nem tudok. 3 napja kezdtem el tanulni rá, azt hittem menni fog de nagyon sok van. Tudom, nem kellett volna az utolsó pillanatra hagyni... 11-ből összvisz 4 anyagot sikerült megértenem, de úgy érzem ezeket is el fogom rontani. Már a sírás kerülget, amiért hiába szenvedek vele, úgy is 1-es lesz. 1 hónap múlva írjuk a következőt, ugyanennyi anyag. De amig ezeket nem értem meg, az se fog menni. Ami nagyobb probléma, hogy már az 5.-es anyagnál volt egy törés és onnantól elvesztettem a fonalat. Alsóba 4-es 5-ös voltam, 5.-be még 3-as onnantól már végig 2-es. + gimibe buktam is. Nem tudom, hogy mennyire vagyok hülye hozzá, de lehet ez is a gond. Nem tudom mit csináljak, nincs időm mindent tökéletesen megtanulni/megérteni, mert még az alapokkal is gondok vannak. Különtanárra nincs pénzem, netes videókból próbálom összerakni...de úgy érzem csak sz_rból építek várat. A humán tantárgyaknál nincs ilyen gond, mert azt csak megtanulja az ember és kész. És úgy vagyok vele inkább most kéne a matekkal foglalkozni, mint érettségi előtt, mivel bőven elég lesz akkor a sok tétel. De már abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán eljutok odáig.

2015. nov. 29. 19:40
 1/1 anonim ***** válasza:

Ajánlani tudom Obádovics J.Gyula: Matematika c. könyvét, vedd ki a könyvtárból, vagy vedd meg magadnak.

Ennél jobb középiskolás könyvet nem fogsz találni. Az alapoktól kezdve mindent megtalálsz benne, érthető magyarázatokkal és sok kidolgozott mintapéldával.

Önálló tanulásra kiváló, minden csak szorgalom kérdése.

Az egyéb, mai tankönyvek egyébként rendszerint silány, pocsék minőségűek.

Ez az Obádovics féle könyv még eredetileg a 60-as évekből származik, jómagam is nagyon sokat tanultam ebből. Úgy tudom, most van neki már újabb kiadása, érdemes utánakérdezni valamilyen könyvesboltban, vagy esetleg antikváriumban megtalálod a régit.

2015. nov. 29. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!