Szakmai gyakorlat ismét. Megoldható, hogy csinálok egy Kft-t és saját magamnak kiállítom az igazolást, hogy letöltöttem a szakmai gyakorlatot?
A bt. nem jogi személy, saját magaddal viszont nem köthetsz munkaszerződést. Ezért legfeljebb társas vállalkozás személyesen közreműködő tagja lehetnél, ez nem tudom nem mutatna-e hülyén a szakmai gyakorlat igazolásában. Meg az, hogy te írod alá magadnak az igazolást.
Viszont rengeteget fizethetsz, mivel legalább a minimálbér után fizetned kellene a TB-t (már nem így hívják, de a lényege ugyanaz), az havi 30-40 ezres, keresned kell egy könyvelőt, számíthatsz kezdő vállalkozóként egy APEH ellenőrzésre, nyitnod kell vállalkozói bankszámlát, esetleg csináltathatsz bélyegzőt és amikor már nincs szükség a bt-re, meg kell szüntetni, ez is pénz, idő, macera stb.
Szerintem olcsóbb, ha találsz egy vállalkozót, aki szívesen bejelent, ha kifizeted magad helyett a TB-t, mert így nem kerülsz neki semmibe, ő viszont költséget számolhat el.
De a legjobb tippem, hogy inkább tényleg menj el szakmai gyakorlatra, nem ártott az még meg senkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!