Hogy írjak négy oldalt a magyar érettségin?

vegyél elő lapot írj pioszkozatot:
Érvek Ellenérvek Irodalmi példa
1.
2.
3.
4.
5.

Érvelésnél is lehet 4 oldalt írni, az a lényeg, hogy a kapott témáról (meg úgy egyáltalán mindennapos dolgokról) legyen egy kis háttértudásod.
Például a 2007-es érettségin a digitális és hagyományos (papír alapú) könyveket, könyvtárakat kellett összehasonlítani, miért jobb az egyik, stb.
Ennél a témánál már alapból tágíthatod a témát, és beszélhetsz pl. az e-mail-hagyományos levél kapcsolatáról. Utána meg beszélhetsz, hogy az egyiket könnyebb tárolni, de a másiknak van művészi értéke (pl. egy régi könyv), meg ilyenek.
A lényeg az, hogy a bevezetésben (háromnegyed-egy oldal) általánosságról írj, esetleg a témától kicsit elmenve is. Utána a tárgyalásban kell tényleges érveket felhoznod a témában.
Ha az így mind összeáll, akkor lesz 4 oldal :-)

Hú, ez engem is érdekelne, de én megelégszem a 3 oldallal is... :D
Én is érvelni fogok, kizárt, hogy verset elemezzek... csak félek, hogy olyan téma lesz, amihez hozzá se tudok majd szagolni.
Mondjuk ez elmúlt 3 évben olyan volt, amiből ki tudtam volna hozni ennyit, de most biztos, hogy olyan lesz, ami nem fog menni.

Én az érvelést tudom ajánlani. Egyszerű (legalábbis nekem az volt, örültem, hogy pont 4 oldal lett) egyik mondatból szinte kinő a másik. Mindkét oldalát leírod a dolgoknak, negatív, pozitív, és az ebből jövő gondolatokat is.
Ha tudsz, akkor gyakorolj, sokat számít. Vagy ha meg van neked az érettségi könyv irodalomból, akkor a megoldásoknál olvasd el, hogy ő mit ajánl, tanulhatsz abból is!
Sok sikert bármit is választasz, nem lesz nehéz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!