Szerinted a füzetbe való jegyzetelés hatékonyabb vagy a laptopra/tabletre? Miért?
Én azért preferálnám a laptopot mert azon gyorsabban tudok írni.
De az hátrány ha pl elfelejtem feltölteni. Úgyhogy erre az esetre mindig lenne nálam papír és toll.
Attól függ, mit. Analízist én papírra vagy tabletre ceruzával jegyzetelnék a sok képlet miatt. Volt egy évfolyamtársam az egyetemen, aki egyenesen latexbe gépelte a táblán írottakat, még az oktatók is csodálták.
Programozás órán jó lehet a notebook, a kódrészleteket ki is lehet próbálni. De ott is lehetnek ábrák.
Humán jellegű tárgyakkal kevesebb tapasztalatom van. Volt egy ilyesmi tárgyunk, ahol Preziben jegyzeteltem, a részleteket a főcímek közé írva be. Sokat segített abban, hogy az anyag struktúrájára is figyeljek, kövessem, hogy mi mihez tartozik. Tableten kifejezetten kényelmes lett volna.
Szerintem attól függ, hogy mit. Ha csak szöveget kell írni, és valaki gyorsan tud gépelni, akkor laptop talán jobbnak tűnhet az illető számára.
Ha viszont komoly ábrákat, rajzokat kell késízeni, akkor ez szinte teljesen kizárt. Egyik kollega említette, hogy van aki latexbe gépelte a matek képleteket, valóban, én is láttam ilyet. Viszont ábrát ő sem tudott készíteni.
Tableten, ha jól tudom, lehet kézi rajzot/írást is készíteni, szerintem annak nagyobb jövője van ilyen szempontból, de szerintem még egy 10 évig biztosan nem fog elterjedni annyira.
Aztán persze később bármi lehet, 30-40 év múlva talán ki is váltja a papírt,(?) utódaink meg hülyének neéznek majd minket, mert ők már nem is írnak majd papírra, csak elektronikusan (?).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!