Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A tanárnak is igazolatlan óra?

A tanárnak is igazolatlan óra?

Figyelt kérdés

A lányom igazolatlan órát kapott, mert nem volt tesi órán.

A történet a következő.

Ki volt írva, hogy elmarad a tesi óra.De a helyettesítő tanár egy gyereknek szolt, hogy meg lesz tartva.De ez a gyerek a többieknek nem szolt.A gyerekek bementek a tesi terembe, és fenn ültek a lelátón, a helyettesítő tanár meg lenn...de nem szolt senkinek, hogy figyu már én fogom az órát tartani...

Amikor kicsöngettek, akkor mondta, hogy én tartottam volna az órát. és mivel nem jelentetek meg, mindeni igazolatlant kap.

És ő mit kap amiért nem tartott órát????

Az osztályfőnök be is írta.Én aláírtam, de vissza írtam neki, hogy nem tartom jogosnak.

A tanárok mindent megtahetnek?

A másik, hogy azért is igazolatlant kapott, mert késett a vonatja, nem kapott az állomáson igazolást(nem csak ő)és hiába mondta hogy többen is vannak akik "így jártak".Ő ha jó hiszemű mint osz.főnök igazolhatta volna....

Ha egy lógós hazudós a gyerek akkor azt mondom, oké, nem hisz neki van rá oka.

De a lányomnak a 10 év alatt ez az első ilyen.

Köszi, hogy meghallagttatok.

Már kissé jobb, hogy kiírtam magamból.

2010. márc. 20. 14:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Evidens,hogy ha van igazolatlan órája akkor 5-ös magatartást semmiképp sem kaphat,"

És?A magatartás jegy úgy őszintén ki a fészkes fenét érdekel??!!Számít bármilyen pontszámításba?NEM!A szaktanárokat meg nem fogja érdekelni,hogy más óráról hogy hiányzott,legfeljebb az ha az övékéről.Én is elég rossz vagyok,tavaly 10 igazolatlanom volt,most 9-nél járok.Plusz állandóan veszekszek a tanárokkal,például mert nem akarnak kiengedni nagykorú létemre a suliba az 50 méterre levő pékségbe 30 perces nagyszünetben,mert ugye az van a házirendben,hogy nem lehet délelőtt kimenni,és pont.Az,hogy ezt semmi nem indokolja,az kit izgat...Egyszer egy ügyeletes tanár le is fogott(!!!),majd miután mondtam,hogy mivel nagykorú vagyok ez bűncslekmény(személyi szabadság megsértése),és nem fogta fel,felhívtam a rendőrséget,hogy ugyan magyarázzák már el neki.Azt vállaltam volna,hogy intőt írjanak be,és le is sz@rtam volna(Nem gondolom,hogy nagykorúként engedélyt kellene kérnem,hogy kimenjek tízóraizni,a büfénél sokkal színvonalasabb helyre,főleg mivel nem is vagyok tanköteles,és ha nem érek vissza órára,az majd az én felelősségem lesz.),de mi az,hogy lefog??!!Ez Btk. kategória!Ezután még ellenem folytattak le egy röhejes fegyelmi eljárást,amit csak parodizálni lehet,és az 100%-hogy ez ballagás előtt,vagy szalcsin meg is fog történni...A határozat végül az lett,hogy tantestületi figyelmeztetést kapok,amit azóta sem írtak be,gondolom,mert rájöttek,hogy vicc az egész.Azért az iskolarádióban bemondták az esetet,kár hogy nem voltam ott,mert jót röhögtem volna rajta.Gondolom előadták,hogy hogy megaláztam a tanárt,meg milyen bunkó voltam,azt gondolom kihagyták,hogy a tanár milyen bunkó volt.Mert hogy az volt,még mielőtt kiejtettem azt a szót,hogy"bűncselekmény"már úgy csinált,mintha valami főbenjáró bűnt követtem volna el,meg mit képzelek,hogy felnőtt emberként úgy gondolom,hogy oda megyek,ahova akarok.Mindenesetre semmi olyat nem tapasztaltam az eset után,hogy másképp osztályoznának a tanárok.Szerintem igazából ők is tudják,hogy nekem volt igazam,csak hivatalból képviselik a tantestület álláspontját.

2010. márc. 20. 18:04
 12/13 anonim ***** válasza:
88%

Kedves utolsó!

Ha nem vagy tanköteles,nem kell iskolába járnod. De ha már vállaltad,hogy bejársz, mert rájöttél, hogy többre viszed, ha legalább az alapokat megtanulod, legyen benned annyi, hogy betartod a házirendet. Az nagyon megy,hogy a jogainkra hivatkozunk, csak tudod, kötelességek is vannak.

A témához annyit fűznék hozzá, hogy a legtöbb helyen sajnos bármit megtehetnek, mert a kutya sem ellenőrzi őket.

18/L

2010. márc. 20. 22:46
 13/13 anonim ***** válasza:
87%

Utolsó előtti! Nagykorú vagy, de a tojáshéj ott van a seggeden. Az iskolával való jogviszonyod egyben azt is jelenti, hogy elfogadtad az iskola házirendjét. Amennyiben nem fogadod el, iratkozz ki. Alázd meg továbbra is a tanárokat, csinálj fölösleges, nevetséges munkát a rendőröknek, nehogy csorba essen az önérzeteden! Attól te még taknyos vagy az én szememben.

De majd ha dolgozni vagy egyetemre mész, ott megtanítják, hogy nem mindig az van, amit te szeretnél. Az iskola is erre próbál téged felkészíteni, nem érdemes ennyire ellenállni. Csak neked lesz rosszabb. Ideje felnőnöd, ha már nagykorúnak érzed magad...

2010. márc. 21. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!