Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A tanárnak is igazolatlan óra?

A tanárnak is igazolatlan óra?

Figyelt kérdés

A lányom igazolatlan órát kapott, mert nem volt tesi órán.

A történet a következő.

Ki volt írva, hogy elmarad a tesi óra.De a helyettesítő tanár egy gyereknek szolt, hogy meg lesz tartva.De ez a gyerek a többieknek nem szolt.A gyerekek bementek a tesi terembe, és fenn ültek a lelátón, a helyettesítő tanár meg lenn...de nem szolt senkinek, hogy figyu már én fogom az órát tartani...

Amikor kicsöngettek, akkor mondta, hogy én tartottam volna az órát. és mivel nem jelentetek meg, mindeni igazolatlant kap.

És ő mit kap amiért nem tartott órát????

Az osztályfőnök be is írta.Én aláírtam, de vissza írtam neki, hogy nem tartom jogosnak.

A tanárok mindent megtahetnek?

A másik, hogy azért is igazolatlant kapott, mert késett a vonatja, nem kapott az állomáson igazolást(nem csak ő)és hiába mondta hogy többen is vannak akik "így jártak".Ő ha jó hiszemű mint osz.főnök igazolhatta volna....

Ha egy lógós hazudós a gyerek akkor azt mondom, oké, nem hisz neki van rá oka.

De a lányomnak a 10 év alatt ez az első ilyen.

Köszi, hogy meghallagttatok.

Már kissé jobb, hogy kiírtam magamból.

2010. márc. 20. 14:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A tanárok manapság mindent megtehetnek,hiszen ki figyeli őket? Hát ez az hogy senki,és még szegény gyerekek vannak agyon fusztrálva mindenfélével...Én is ezen vagyok kiakadva nagyon sokszor.
2010. márc. 20. 14:37
 2/13 anonim válasza:
2 igazolatlanba csak nem haltok bele:D
2010. márc. 20. 14:41
 3/13 anonim ***** válasza:
A tesis dolog nem tudom mennyire igazságtalan. A vonatos eléggé, nálunk is volt ilyen, de az ofő mindig megadta igazoltnak, mert mire végigvártam volna a sort, még jópár óráról késtem volna. De ez tényleg csak két igazolatlan, ha jól tudom tíztől van valami folyamánya.
2010. márc. 20. 14:53
 4/13 anonim ***** válasza:

Kedves második!

Itt nem arról van szó hogy bele halnak-e,hanem a gyermek tanulmányáról! Evidens,hogy ha van igazolatlan órája akkor 5-ös magatartást semmiképp sem kaphat,sőt az is megeshet hogy néhány tanár ezért fog kivételezni vele!

Első voltam.

2010. márc. 20. 14:53
 5/13 anonim ***** válasza:
A lányomék az első gimis osztály abban a suliban. Rettenetesen stresszesek a gyerekek mert a tanárok eszméletlenül meghajtják őket. Folyamatosan ordítoznak velük hogy tanuljanak már jobban. Pedig az osztályátlag 4,4 lett félévkor ami szerintem nem rossz teljesítmény. Minden nap van 0. órájuk és utána még 8 órájuk. Az utolsó kettő korrepetálás címszó alatt fut, de kötelező bejárni és a gyerekek szerint ugyanolyan mint egy normális óra, dolgozatot is írnak, igaz nem feleltetnek korrepetáláson. Oké, így mehetnek majd egyetemre stb. de szerintem ez nem normális. A szülők lázadtak de csak annyit kaptunk hogy akkor lehet máshova járatni a gyereket. Olyan iskolát szerettünk volna ahol rendesen tanulnak, de nincs messze. Most vagy kollégista lesz vagy megszokja ezt. Azért megijedtek a tanárok, a vezetőség hogy akkor most mi lesz az első gimis osztály se tudja végigvinni a 4 évet, annyit kaptak a gyerekek hogy sokkal több előadót hívnak. Most ha elalszik a gyerek 0. óráról mit kap? Igazolatlan órát. 11 igazolatlan óra után értesítik a jegyzőt. Megbüntethetnek 50.000 ft-ra. Megteheti ezt? Úgy látszik...
2010. márc. 20. 14:54
 6/13 anonim ***** válasza:

Én általánosban tele voltam mindenféle intővel is, igazgatói, osztályfőnöki, szaktanári. Aztán középiskolában már csak osztályfőnökiig vittem. Utána meg lediplomáztam, ahol már nem kaptam semmilyen fegyelmit.

Ebből látszik, hogy folyamatosan romlott a teljesítményem :P

2010. márc. 20. 14:58
 7/13 anonim ***** válasza:

Én középsuliban kaptam szidást, igazolatlan nem lett belőle, mert 3 papírt is vittem. Úgy volt, hogy mentünk volna atomerő mű látogatásra, de pont az nap volt apukám hagyatéki tárgyalása. A paskit tudtam már vagy másfél hónappal előtte, de a hagyatékiról 2 héttel előtte küldtek levelet. Osztfőm tudta, hogy meghalt apukám, látta a levelet, amit küldtek a hagyatékisok a dátummal, látta anyum beírását is az ellenőrzőmbe., alá is írta.

A erőmű látogatás után mégis fejmosást kaptam az igazgató helyettestől meg az osztályfőnöktől is, hogy mit képzelek, hogy csak úgy ellógok. Osztályfőnököm azt mondta, nem emlékszik, hogy vittem volna papírt, amikor az orra alá dugtam az aláírt ellenőrzőt akkor meg azt mondta, hogy ő ilyet biztos nem írt alá.

Annyira nagy szemétségnek tartottam az egészet, hogy utána (ez márc elején volt) semmilyen rendezvényen, közösségi munkában nem vettem részt.

Szóval a tanárok nem csak a vonatkésést, de egy embert, családtag halálát sem tartják tiszteletben.

2010. márc. 20. 15:26
 8/13 A kérdező kommentje:

Nem is az izgat, hogy igazolatlan...mert ha megérdemli, akkor oké.De így?

Ráadásul nagyon kétszínű a tanátnő. és egyáltalán nem áll ki az osztálya mellett.

2010. márc. 20. 15:33
 9/13 anonim ***** válasza:

Azért ne általánosítsunk!

Én például emberből vagyok és lehet velem értelmesen beszélni. (Pedig tanár vagyok!)

Az én munkahelyemen az igazgató, a helyettes, az oktatásfelelős, az ifj.védelmis, de még a jegyző is ellenőrzi a munkánkat. Az adminisztrációtól kezdve az óralátogatásig minden ellenőrzésre kerül hetente. Sőt! A szülők is látogathatják bármikor az órákat. Nincs olyan nap hogy az órákon ne legyen "vendég".

Az igazolatlan órák "erejét" az iskola házirendje határozza meg. Nálunk ettől még lehet ötös tanuló valaki!!

A vonatos és a tesi órai esettel egyébként én sem értek egyet. :(

2010. márc. 20. 15:47
 10/13 A kérdező kommentje:
Tisztelet a kivételnek!A családban is van pedagógus....
2010. márc. 20. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!