Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Titeket hogyan készítenek fel...

Titeket hogyan készítenek fel az érettségire a suliban?

Figyelt kérdés
2010. márc. 18. 19:46
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
pelenka osztás
2010. márc. 18. 19:50
 2/9 anonim ***** válasza:

Esetleg...Tanítással?

Kicsit fejtsd ki a kérdést.

2010. márc. 18. 20:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Minket kb. sehogy. Na jó, ez túlzás egy kicsit. Nálunk a magyar, töri tanár inkább a szóbelire készít, mikor az a kevésbé fontos. Ők kikérdezik a tételeket. Matekból néha másol érettségis lapokat, ami az adott témához kapcsolódik, amit veszünk. Töriből én amúgy emeltre megyek, alig segítenek vmit. De ez az én iskolám hibája.
2010. márc. 18. 20:15
 4/9 anonim ***** válasza:
Nálunk tavaly volt 1-2 tantárgyból fakultáció, de különösebben semmi. Magyarból még kidolgoztunk pár tételt,pontosabban elmondta a tanárunk, hogy mit vár majd az érettségin. Ne a suliba tanulj, hanem otthon. És ha megfogadsz egy jó tanácsot, az olyan órákra, amik nem fognak számítani érettségi vagy felvételi szempontjából vidd be a töri/magyar/matek stb. könyvedet és olvasgasd. Nekem lényegében ennyi volt a készülés és minden 5ös lett. Ügyes légy!
2010. márc. 18. 20:16
 5/9 A kérdező kommentje:

tehát úgy értem, hogy dolgoztok ki együtt tételeket? átbeszélitek együtt az ismételni valót? megoldjátok együtt a régi érettségi feladatokat? ilyenekre gondolok...

velünk csak annyit "foglalkoznak", hogy megmondják, hogy ekkor meg ekkor ebből és ebből írunk.... de nem is beszéljük át meg semmi... nyelvórákon nem hallgatunk magnót, nem gyakoroljuk a beszédet stb stb...

2010. márc. 18. 20:16
 6/9 A kérdező kommentje:

látom közben jött pár válasz :)

az kicsit megnyugtat, hogy nem csak velünk nem foglalkoznak szinte semmit....csak mert mindenhol azt olvasom, meg hallom, hogy együtt dolgozzák a ki a tételeket, együtt ismételnek meg ilyesmi... :S

köszi a bíztatást! :)

2010. márc. 18. 20:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát a tételt nem dolgozzuk ki együtt. Mondhatni vázlatba foglaljuk órán, és ha azt te éretségin el akarod mondani, ahhoz elöbb azt ki kell dolgoznod. Amúgy az én iskolámban sokat készülünk. Egyáltalán nem használok könyveket. Egyik könyvembe se néztem még bele gimis éveim alatt. Mindent a jegyzeteimből tanulok. Egy tanár ha már 3x-4x letanítja az anyagot, akkor tudja, hogy mit érdemes és mit nem érdemes emgtanítani az éretségire.

Bár nyílván aki pl emeltet tesz valamiből, annak el kell olvasnia a könyvet is meg nyilván többet kell rá készülni.De én pl infóból fogok emeltezni, és ahhoz nincs könyv. Meg az főleg gyakorlat. Az elméletet meg jegyzetekből, mint ahogy már mondtam.

2010. márc. 18. 20:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Mi anno (már egyetemista vagyok):

matekból: megcsináltuk az összes addigi érettségi feladatsort

fizikából: ugyanez, csak emelt szintűeket (faktra jártam)

töriből: semmit...

magyarból: néha írtunk egy-egy szövegértést, meg a tanár mondott pár dolgot a tételekhez

német: csináltunk egy csomó érettségi feladatsort (általában jegyre) + hallgatási gyakorlatokat

bioszból: egy szóbeli érettségis könyvből kérdezte ki a tanár a tételeket (fakton)

Hmm...akkor tökre úgy éreztem, h az összes tanár leszarta az érettséginket, de így visszagondolva...csak a töritanár volt hülye:D

2010. márc. 18. 20:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Most így belegondolva nálunk azért elég normálisan foglalkoznak vele. Matekból a tankönyvi ismétlés szerint haladunk+e-mailben elküldi a tanár az eddigi érettségik éppen az anyaghoz kapcsolódó feladatait.Töriből nem nagyon tudunk mit csinálni, haladni kell az anyaggal,mert le vagyunk maradva, de fakton a tanár lényegében lediktálja a tételeket, akinek kell, elkéri a faktosoktól. Mert ugye nálunk a fakt nem arról szól, hogy emelt szintre készít fel, hanem középre jobban. Mondjuk én ezzel nem megyek semmire, mert a töri emelt lesz. Aztán a nyelv. Ott inkább írásbelire készülünk, a szóbeli kicsit hanyagolva van. Magyarból meg közösen írunk vázlatot a tételekhez+itthonra kapunk írnivalót. Hm, eddig azt hittem, nem is foglalkoznak vele. :D
2010. márc. 18. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!