Titeket hogyan készítenek fel az érettségire a suliban?
Esetleg...Tanítással?
Kicsit fejtsd ki a kérdést.
tehát úgy értem, hogy dolgoztok ki együtt tételeket? átbeszélitek együtt az ismételni valót? megoldjátok együtt a régi érettségi feladatokat? ilyenekre gondolok...
velünk csak annyit "foglalkoznak", hogy megmondják, hogy ekkor meg ekkor ebből és ebből írunk.... de nem is beszéljük át meg semmi... nyelvórákon nem hallgatunk magnót, nem gyakoroljuk a beszédet stb stb...
látom közben jött pár válasz :)
az kicsit megnyugtat, hogy nem csak velünk nem foglalkoznak szinte semmit....csak mert mindenhol azt olvasom, meg hallom, hogy együtt dolgozzák a ki a tételeket, együtt ismételnek meg ilyesmi... :S
köszi a bíztatást! :)
Hát a tételt nem dolgozzuk ki együtt. Mondhatni vázlatba foglaljuk órán, és ha azt te éretségin el akarod mondani, ahhoz elöbb azt ki kell dolgoznod. Amúgy az én iskolámban sokat készülünk. Egyáltalán nem használok könyveket. Egyik könyvembe se néztem még bele gimis éveim alatt. Mindent a jegyzeteimből tanulok. Egy tanár ha már 3x-4x letanítja az anyagot, akkor tudja, hogy mit érdemes és mit nem érdemes emgtanítani az éretségire.
Bár nyílván aki pl emeltet tesz valamiből, annak el kell olvasnia a könyvet is meg nyilván többet kell rá készülni.De én pl infóból fogok emeltezni, és ahhoz nincs könyv. Meg az főleg gyakorlat. Az elméletet meg jegyzetekből, mint ahogy már mondtam.
Mi anno (már egyetemista vagyok):
matekból: megcsináltuk az összes addigi érettségi feladatsort
fizikából: ugyanez, csak emelt szintűeket (faktra jártam)
töriből: semmit...
magyarból: néha írtunk egy-egy szövegértést, meg a tanár mondott pár dolgot a tételekhez
német: csináltunk egy csomó érettségi feladatsort (általában jegyre) + hallgatási gyakorlatokat
bioszból: egy szóbeli érettségis könyvből kérdezte ki a tanár a tételeket (fakton)
Hmm...akkor tökre úgy éreztem, h az összes tanár leszarta az érettséginket, de így visszagondolva...csak a töritanár volt hülye:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!