Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ilyenkor, ebben az esetben...

Ilyenkor, ebben az esetben kit kell felkeresnem, kinek írhatok?

Figyelt kérdés
Szóval, 11-es, kerekesszékes gimnazista vagyok , SZTE-ÁOK-ra készülök. Ide szeretnék majd bejutni. A kérdés csak az, hogy mennyire leszek képes boldogulni az egyetemen belül, egyáltalán lehetséges e, hogy az összes épületbe, ahol az óráim lesznek, be tudjak majd jutni? Valamint, hogy az előadókba hogyan tudok bejutni... Gondolom , van valaki az egyetemen, akinek ha írok egy e-mailt, meg tudja ezt válaszolni. De mégis kinek írjak?:D Köszönöm a segítséget.

2015. okt. 16. 14:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
10%

Szia!

1. Fel sem vesznek! Kerekesszékből LEHETETLEN végigcsinálni a gyakorlati képzést.

2. Régi épületek,semmi rámpa meg hasonlók,ráadásul sok épület között ingázás van,ráadásul a nagyállat klinikára buszozni kell Üllőre.

3. Esélytelen. :(

2015. okt. 16. 15:08
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
Én az ELTE-re járok, sokszor találkozom mozgássérültekkel, és gondolom nem azért vannak ott, hogy körbenézzenek az épületben, hogy milyen szép. Szóval nem lehetetlen, de nem lesz könnyű dolgod.
2015. okt. 16. 15:17
 3/14 anonim ***** válasza:
9%

Oda jártam,de nem végeztem el sajna.

Kerekes székkel esélytelen a dolog,főleg az állatorvosi diploma.

Gondolkodj! Hogyan vizsgálsz meg egy lovat? Hogyan vezetsz le egy ellést tehénnél? Hogyan éred fel a műtő asztalt?

2015. okt. 16. 15:20
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én a pécsi körülményeket ismerem, ott van egy támogató szolgálat, tőlük pl. kisbusz lehet kérni, és az egyetemi épületek között bármikor át tudnak vinni egyik helyről a másikra, sőt, klubot is működtetnek azok számára,akik valamilyen fogyatékossággal élnek.

A szegedi egyetemet nem ismerem, de kicsit keresgéltem a neten, és ezt az oldalt találtam, mindenképp vedd fel velük a kapcsolatot: Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ. [link]

2015. okt. 16. 15:21
 5/14 anonim ***** válasza:
85%
Elsőnek: ki beszél itt állatorvosi egyetemről?Miért kell Üllőre menni? Miért kell állatokat vizsgálni egy ÁOK-on?
2015. okt. 16. 15:23
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

4.-től kérdem.

1. Ki fizeti őket? Az állatorvosin gyakran reggel 07:00-tól este 22:00-ig!!! van oktatás. Végig ráérnek?

2. Segítenek egy ló termékenységi vizsgálatánál is? Vagy egy 3 órás műtét alatt felemelve tartják a kérdezőt,hogy elérje az asztalt?

2015. okt. 16. 15:25
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig nem értem, hogy hogyan kerül ide az állatorvosi.

Az egyetem saját költségvetéséből fizeti őket. További infó itt található:

[link]

2015. okt. 16. 15:30
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat , mindenkinek, még ha van, aki félre is értette a kérdésem. A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara érdekel :) Szóba sem jött az állatorvosi egyetem , az kivitelezhetetlen. A SOTE szabályzataban benne van , hogy kötelesek biztosítani mozgássérült számára is az orvosi egyetem elvégzését , es a problémát jelentő gyakorlatok alól felmentest adnak. Ez viszont Pest , én Szegedre tudok csak menni egyetemre, viszont az ottani orvosi oldalán nem talaltam sehol erre vonatkozó írást. Nagyon szepen köszönöm a linket , szerintem sokat segitettel vele, kedves válaszoló !!:)
2015. okt. 16. 15:31
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Igazán nincs mit, nagyon szívesen! Sok sikert! :)
2015. okt. 16. 15:31
 10/14 A kérdező kommentje:
Kedves 4-es, a köszönet neked ment !:)
2015. okt. 16. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!