Tényleg lehet pszichológiából érettségizni?
láttam ,hogy már van, és nagyon érdekelne, mert egyébként is pszichológia szakra szeretnék majd továbbtanulni.
De nem hiszem ,hogy olyan sokan jelentkeznének erre, főleg abban a suliban nem ahova én járok, még így is lehetne? van rá lehetőség?
Szerintem a suliban az igazgató kiröhögne, ha ezt elmondom, hogy ebből szeretnék...
Szép lenne, én örülnék neki.
Lányomék sulijában sajnos nem tanítják, így érettségi/fakultáció tárgynak sem lehetett választani (pedig előzetesen ilyen híreket kaptunk).
Szóval, ha tanulod valamennyi ideig - ahogy az előző írta - akkor biztosan lehet.
Lehet, ugyanis vannak középiskolák, ahol ez egy tantárgy.
Akkor is érettségizhetsz belőle, ha nálatok nincs ilyen tárgy, ez esetben viszont osztályozó vizsgát kell tenni az egész tananyagból az érettségi előtt. És érettségizni is abban az iskolában tudnál belőle, ahol ez oktatva van.
Tehát nem egyszerű, nem is biztos, hogy megéri (a pszichológiára bejutó hallgatók többsége nem tanul ilyen tárgyat a középiskolában, úgyhogy le nem maradsz, egy erős érettségi bármely két felvételi tárgyból sokkal többet ér). De nem is lehetetlen.
Én tavaly érettségiztem, de elkezdtem dolgozni, s amellett nyelvvizsgára és javító érettségire tanulni, hogy elég legyen majd a pontszám a továbbtanuláshoz,
tehát a 12 osztályon már túl vagyok. És jó lenne nekem ez az érettségi.
Akkor mérlegelj, hogy neked melyik út felelne meg jobban.
Mondjuk az érdekes, most látom a felvin, hogy a pszichológia szak felvételi követelményeinél nincs feltüntetve a pszichológia. A logika azt diktálja, hogy el kell fogadniuk, hisz teljesen szakmába vágó, de azért nem ártana utánanézni, biztos ami tuti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!