Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg lehet pszichológiából...

Tényleg lehet pszichológiából érettségizni?

Figyelt kérdés

láttam ,hogy már van, és nagyon érdekelne, mert egyébként is pszichológia szakra szeretnék majd továbbtanulni.

De nem hiszem ,hogy olyan sokan jelentkeznének erre, főleg abban a suliban nem ahova én járok, még így is lehetne? van rá lehetőség?

Szerintem a suliban az igazgató kiröhögne, ha ezt elmondom, hogy ebből szeretnék...

2015. okt. 13. 16:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Lehet azonban biztos van egy olyan feltétel, hogy min. 1-2 évig tanulnod kellett.
2015. okt. 13. 16:49
 2/16 klopusz ***** válasza:

Szép lenne, én örülnék neki.

Lányomék sulijában sajnos nem tanítják, így érettségi/fakultáció tárgynak sem lehetett választani (pedig előzetesen ilyen híreket kaptunk).

Szóval, ha tanulod valamennyi ideig - ahogy az előző írta - akkor biztosan lehet.

2015. okt. 13. 16:50
 3/16 anonim ***** válasza:

Lehet, ugyanis vannak középiskolák, ahol ez egy tantárgy.

Akkor is érettségizhetsz belőle, ha nálatok nincs ilyen tárgy, ez esetben viszont osztályozó vizsgát kell tenni az egész tananyagból az érettségi előtt. És érettségizni is abban az iskolában tudnál belőle, ahol ez oktatva van.

Tehát nem egyszerű, nem is biztos, hogy megéri (a pszichológiára bejutó hallgatók többsége nem tanul ilyen tárgyat a középiskolában, úgyhogy le nem maradsz, egy erős érettségi bármely két felvételi tárgyból sokkal többet ér). De nem is lehetetlen.

2015. okt. 13. 16:51
 4/16 A kérdező kommentje:

Én tavaly érettségiztem, de elkezdtem dolgozni, s amellett nyelvvizsgára és javító érettségire tanulni, hogy elég legyen majd a pontszám a továbbtanuláshoz,

tehát a 12 osztályon már túl vagyok. És jó lenne nekem ez az érettségi.

2015. okt. 13. 16:56
 5/16 A kérdező kommentje:
Egyébként megjegyzem én szabadidőmben is sokat tanultam pszichológiát. csak úgy... de gondolom kell idő a felkészüléshez. de én arra is gondoltam ,hogy esetleg keresnék felkészítő tanárt. Gondolom akkor egy pszichológust kellene keresnem ,hogy felkészítsen..
2015. okt. 13. 16:58
 6/16 A kérdező kommentje:
és megnéztem a 2015-ös májusi pszichológia érettségit, nem tűnt nehéznek.
2015. okt. 13. 16:59
 7/16 anonim ***** válasza:
Mindenképpen le kell tenni előtte az osztályozóvizsgát, utána pedig az érettségit. Ha jövő szeptemberben akarod kezdeni a pszichológiát, kizárt, hogy lesz időd rendesen felkészülni. Akkor inkább érdemesebb a két felvételi tárgyra koncentrálni, azokhoz legalább van alapod, csak javítani kell.
2015. okt. 13. 17:00
 8/16 A kérdező kommentje:
Nem jövőre szeretnék menni. Mert mint írtam az előtt, másból is javítok még és nyelv vizsgázok, nem is lenne ésszerű mindent egyszerre csinálni... Van időm, úgy terveztem ,hogy jövőre még nem jelentkezek egyetemre.
2015. okt. 13. 17:09
 9/16 anonim ***** válasza:

Akkor mérlegelj, hogy neked melyik út felelne meg jobban.

Mondjuk az érdekes, most látom a felvin, hogy a pszichológia szak felvételi követelményeinél nincs feltüntetve a pszichológia. A logika azt diktálja, hogy el kell fogadniuk, hisz teljesen szakmába vágó, de azért nem ártana utánanézni, biztos ami tuti...

2015. okt. 13. 17:11
 10/16 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy azért nincs feltűntetve ez a tárgy, mert ez még teljesen új. Ahogy néztem 2015 májusában volt először.
2015. okt. 13. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!