Mit jelent az, hogy középfokúnál magasabb iskolai képzés matematikában?
Figyelt kérdés
Elvileg nemzetközi matematikai diákolimpián csak azok indulhatnak akik nincsenek 20 évesek, és " nem vehetnek részt középfokúnál magasabb iskolai képzésben."
Ez azt jelenti hogy aki középiskolában SPECMAT-ra jár, nem indulhat?
2015. okt. 10. 19:48
1/4 anonim válasza:
A specmat az oké, ha valaki egyetemre jár, az nem oké. A magyar olimpiai csapat lényegében fazekasos specmatosokból szokott állni (bár mindig igyekeznek máshonnan is rakni a csapatba embereket, de gondolom a legtehetségesebb matekosok többsége eleve oda jelentkezik).
2/4 A kérdező kommentje:
Inkább azok, akik megtehetik. Rengeteg a vidéki (főleg szabolcsi) tehetség, akik lennének olyan jók ha oda járhatnának, de bizonyos személyes okoból nem tehetik meg.
2015. okt. 11. 00:53
3/4 anonim válasza:
Mondjuk szerintem az emberek fejében is rengeteg alaptalan gát van. Az én anyukám azt hitte, hogy a Fazekas anyagi szempontból is elit suli és csak annak "illik" oda menni, aki úgy áll. Csak akkor merült föl benne, hogy én is mehetnék oda, mikor megtudta, hogy apa munkatársai között is van, akinek a gyereke oda jár. Oké, én nem lettem olimpikon, de sok tehetség ilyen alaptalan álproblémák miatt is eltűnhet a süllyesztőben.
4/4 A kérdező kommentje:
Pontosan. A vidékieknek viszont sokszor problémájuk hogy nem engedik őket el Pestre, engem még 40km-el arréb se engedtek el egy ezerszer jobb és erősebb suliba.. csak mert kollégiumba kéne járnom és hiába próbáltam kiharcolni, nem engedtek.
2015. okt. 12. 13:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!