Miért nem tudom megtanulni a matekot?
kozgaz szakkozepbe jartam, a szamomra logikusnak tuno matekot, ami a kozgazhoz kapcsolodott, mindig ertettem, perfekt voltam belole. viszont a sima matek?.......... amit matek oran vettunk,legszivesebben sirtam volna 45 percen at, hogy nem ertem. hiaba gyakoroltam vegtelensegig, sehogy nem ment. erettsegin , amikor kozoltek az 1. blokk vegen, hogy most jon a nehezebbik resz , hat komolyan azt gondoltam, hogy megbuktam.
tanacs matek tanulasra: figyelj oran, kerdezz , amikor nem ertesz valamit, osztalytarsadat is megkerheted, hatha jobban magyaraz, mint a tanar. tipp h ne bukj meg : neha menj oda a tanarhoz ora utan h ezt v azt nem erted, es akkor latni fogja h foglalkozol vele, talan jo indulatubban all hozzad es nem huz meg.
Gyakorolni, összefüggéseket keresni, stb...
"Egyébként nem érdekel a matematika mert a négy alapműveletet tudom nem is értem minek kell több."
Mondjuk ezzel a hozzáállással magad alatt vágod a fát. A matek az egyik leghasznosabb tárgy, csak éppen energiát kell belefektetni, az "átolvasom és megy" itt nem megy. A több meg azért kell, hogy ne szopasson az élet.
Hát nem tudom,hogy az egyenleteket mikor fogom alkalmazni a mindennapi életben :)
Diszkalkuliás biztos nemvagyok mert a fejbe szémolás megy csak épp ezeket az egyenletekhez meg függvényekhez hasonló példákat nem értem :) Hiába magyarázzák el többször is egyik fülemen be másikon ki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!