Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Két hét után ott szeretném...

Két hét után ott szeretném hagyni az egyetemet elsőévesként (állami ösztöndíjas képzés), vissza kell-e fizetni az ösztöndíjat vagy akár annak egy részét?

Figyelt kérdés
Ki tudok-e egyszerűen csak jelentkezni az egyetemről anélkül, hogy fizetnem kellene bármit is? Továbbá mi van olyankor, ha a félév során megmarad a jogviszonyom, azaz nem jelentkezek ki hivatalosan az egyetemről, de nem megyek be vizsgákra, teljesen közömbösen viselkedek, meg se jelenek az órákon stb? Ez járható út, ha nem szeretnék fizetni?

2015. szept. 24. 18:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Az első félév után ott lehet hagyni úgy a szakot még, hogy ne kelljen fizetned. Ha a második félévet megkezded, onnantól már fizetned kell, ha kiiratkozol. Úgy tudom, az első 30 napon belül ki tudsz iratkozni úgy, hogy ne számítson felhasználtnak az ingyenes féléved sem, szóval szerintem a legjobban azzal járnál, ha még szeptemberben elintéznéd a kiiratkozást!
2015. szept. 24. 18:39
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Erről a 30 napos határidőről honnan értesültél?

Továbbá egyébként a hallgatói ösztöndíjszerződéssel kapcsolatban ilyenkor mi a helyzet? Az is felbomlik a hallgatói jogviszony megszűnésével együtt?

2015. szept. 24. 19:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Konkrétan itt olvastam pár napja, de több személytől, szóval nem tudom, mennyire megbízható az információ, de érdeklődj a tanulmányi osztályodnál. Én már harmadéves vagyok, szóval nem érint a dolog személyesen, így nem biztos, hogy ez 100%-os info :)

A szerződés is felbomlik biztosan. Hiszen ha nem végzel féléveket az adott helyen, akkor nincs semmi kötelezettséged.

2015. szept. 24. 19:21
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi szépen. Közben az egyik kérdésemre vonatkozóan már találtam választ ebben a dokumentumban: [link]

Egészen pontosan október 15-ig van idő elvileg arra, hogy a hallgatói státuszom "ne legyen aktív"... mondjuk azáltal, hogy már nincs is hallgatói jogviszonyom.

"A hallgató azon félévek tekintetében vesz igénybe állami (rész)ösztöndíjat, amely félévben a hallgatói

jogviszonyának státusza a felsőoktatási statisztikai adatközlés idején aktív. A felsőoktatási statisztikai adatközlés

időpontja az őszi félévben október 15., a tavaszi félévben pedig március 15."

Jól értelmezem szerinted? Ha október 15. előtt sikerül kijelentkeznem az egyetemről, akkor gyakorlatilag nem vettem igénybe az állami ösztöndíjat, így van?

2015. szept. 24. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!