Két hét után ott szeretném hagyni az egyetemet elsőévesként (állami ösztöndíjas képzés), vissza kell-e fizetni az ösztöndíjat vagy akár annak egy részét?
Köszi a választ. Erről a 30 napos határidőről honnan értesültél?
Továbbá egyébként a hallgatói ösztöndíjszerződéssel kapcsolatban ilyenkor mi a helyzet? Az is felbomlik a hallgatói jogviszony megszűnésével együtt?
Konkrétan itt olvastam pár napja, de több személytől, szóval nem tudom, mennyire megbízható az információ, de érdeklődj a tanulmányi osztályodnál. Én már harmadéves vagyok, szóval nem érint a dolog személyesen, így nem biztos, hogy ez 100%-os info :)
A szerződés is felbomlik biztosan. Hiszen ha nem végzel féléveket az adott helyen, akkor nincs semmi kötelezettséged.
Köszi szépen. Közben az egyik kérdésemre vonatkozóan már találtam választ ebben a dokumentumban: [link]
Egészen pontosan október 15-ig van idő elvileg arra, hogy a hallgatói státuszom "ne legyen aktív"... mondjuk azáltal, hogy már nincs is hallgatói jogviszonyom.
"A hallgató azon félévek tekintetében vesz igénybe állami (rész)ösztöndíjat, amely félévben a hallgatói
jogviszonyának státusza a felsőoktatási statisztikai adatközlés idején aktív. A felsőoktatási statisztikai adatközlés
időpontja az őszi félévben október 15., a tavaszi félévben pedig március 15."
Jól értelmezem szerinted? Ha október 15. előtt sikerül kijelentkeznem az egyetemről, akkor gyakorlatilag nem vettem igénybe az állami ösztöndíjat, így van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!