Igaz, hogy MA-s diploma megszerzése után már nem fizeti az állam egy újabb alapképzés költségeit, hiába vannak még felhasználható állami féléveim?
Figyelt kérdés
Ma hallottam ezt az egyetemen, és hiába próbáltam utánakeresni a neten, semmit sem találtam. Van valakinek tapasztalata ez ügyben?2015. máj. 18. 19:29
1/5 anonim válasza:
írj mailt az eduline-nak vagy a felvi.hu-nak. Gyorsan szoktak válaszolni.
2/5 anonim válasza:
Nincs leszabályozva. Arra használod fel a támogatott féléveidet, amire szeretnéd.
3/5 anonim válasza:
Nem ez sajnos nem így van! Ha megvan az alap diplomád, akkor nem jelentkezhetsz egy újabb alap képzésre, csak költségtérítéses formában. Ha megvan az MA diplomád, akkor egy újabb MA képzésre sem csak doktorira! Sőt az új tanulmányi szerződés alapján, már abba sem hagyhatod az államilag támogatott képzést, mert akkor vissza kell fizetned a költségtérítést, amit fedezett az állam addig. Pl. ha 3 félévedet fizette ki az állam, és egy félév 200000 forint, akkor neked 600000 forintot kell visszafizetned. Ezt a rendelkezést a Fidesz kormány hozta pár éve! A felhasználható állami féléveidet mindig egy magasabb szintű képzésben tudod felhasználni! Ezt nem a Fidesz kormány hozta, ez régóta így van már!
4/5 anonim válasza:
Spiderfan!
Kicsit elavultak az információid, azóta már rengeteg víz lefolyt a Dunán. Kezdjük ott, hogy -bár korábban tényleg nem lehetett - az államilag támogatott féléveidet akár két alapképzésre is felhasználhatod. Továbbá, ha ott hagyod a sulit, akkor a tandíj FELÉT kell visszafizetned, nem az egészet.
5/5 anonim válasza:
akkor ezek szerint azóta is változott! Nem tudtam! Már régen diplomáztam 2011-ben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!