Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Órán 100%-osan odafigyelek,...

Órán 100%-osan odafigyelek, jegyzetelek, mégsem tudom miről van szó?

Figyelt kérdés

Otthon leülnék tanulni, de nem tudok, mert nem állnak össze a jegyzetek. Kb. fél mondatot tudok róluk mondani, csak néhány szót hozzátenni ahhoz, amit leírtam. A fejemben nagyjából megvan, miket mondott a tanár, de nekem ez nem elég ahhoz, hogy beszélni tudjak róla. Mimdent nem írhatok le mondatokkal, idő sem lenne rá, gyakran a jegyzetelésbe is beleakadok, olyan gyorsan beszélnek. Nem kérhetem meg őket 2 percenként, hogy ismételjék már meg amit mondtak :S

Tankönyvünk nincs, OKJ-s képzés, csak a jegyzeteink vannak.

Anatómia, latin, belgyógyászat, pszichológia, szociológia, stb...még érdekelnek is. Akkor miért nem ragad meg semmi??

Másnak olyan könnyen megy, figyel az órán, és regényeket ír a hallottakról. Énmeg mekegek, makogok arról a 2 szóról amire emlékszem :S

21/L

2015. szept. 15. 07:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Keress korrepetáló tanárt a fontosabbakból. Sokat tud segíteni az elején míg ráhangolódsz a jegyzetelésre. Nem mindenkinek megy ez olyan simán. Teljesen érthetőek az érzéseid.
2015. szept. 15. 07:53
 2/9 A kérdező kommentje:
Az ilyen tárgyakból is vannak korrepetitorok?
2015. szept. 15. 08:18
 3/9 anonim ***** válasza:
Persze, főleg azok között, akik elvégezték ezt a képzést. Kérdezz utána a tanáraidnál, de az is lehet, hogy hasonló témájú hirdetések is ki vannak aggatva.
2015. szept. 15. 09:53
 4/9 anonim ***** válasza:
Esetleg nézz szakirodalmat az adott témában. Attól még, hogy nincs könyv, lehet hozzá irodalmat keresni könyvtárban, vagy neten. Azt át kell nézni és ha egybevág az órán elhangzottakkal, a jegyzeteddel, akkor rendben van. Esetleg a tanárt is meg lehet kérdezni, h nem tud-e esetleg ajánlani valamit, nem ördögtől való dolog.
2015. szept. 15. 12:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Manapság szinte minden telefonnak van diktafon funkciója, vedd fel az órákat, és ami nem tiszta újra tudod hallgatni.
2015. szept. 15. 22:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Utolsó: az ajánlatod jogokat sért, ha lebukik vele, akkor komoly következménye is lehet.

Vannak ilyen tárgyakból is korrepetitorok. Skype-on és élőben is, csak rá kell keresni.

2015. szept. 15. 23:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Egyetemen rengetegen diktafonnal vagy telefonnal rögzítik az előadásokat/gyakorlatokat és a kutyát nem érdekli, nehogy már egy OKJ-n probléma legyen.
2015. szept. 16. 11:51
 8/9 A kérdező kommentje:
Minden tanár azzal nyitott, hogy nem engedélyezik a diktafont
2015. szept. 16. 19:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Tanár legyen a talpán, aki észreveszi, hogy a telefonoddal rögzíted az órát.

Persze én nem akarlak belevinni a rosszba :) De gondolom puskázni is tilos és azt se fog senki.

2015. szept. 16. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!