Hány perces egy óra az egyetemen?
Lehet 1,2,3 órás is, ez tárgyfüggő :)
Ami biztos, hogy pl ha 2 órás egy gyakorlatod, akkor 2 órára van lefoglalva az adott terem, és abban a 2 órás időintervallumban oszt el a tanár 90 percet (2*45 perc). Hogy hogyan osztja be, és mikor kezdi el az órát, az tanárfüggő :)
Ugyanígy 1 órásnál 45 perc van elhelyezve 60 perces időintervallumban, 3 órásnál meg 135 perc van elosztva egy 180 perces tartományban :D
"hagyjad már ezt a bölcsész dumát.. nekem kémián is volt 45 perces előadásom"
Milyen bölcsészdumát? Csak leírtam, hogy míg azon a karon, ahol én voltam az összes óra/gyakorlat 90 v. 180 perces volt, addig a bölcsészeknél tudom, hogy voltak 45 perces órák is. Ez csak egy példa volt, hogy egyetemen belül is eltérhetnek a dolgok. Bocs, van még 3 kar az egyetemen, de azoknál nem tudom hogy általában mennyi ideig tart egy óra, úgyhogy leírtam a bölcsészeket, ahol biztosra tudom.
5-ös vagyok és igaza van az előttem válaszolónak. Az, hogy hány perces egy adott óra, tanárfüggő. Előző szakomon nekem is volt 4,5 órás órám minden hétfőn, mivel a tanár csak ekkor volt bent az egyetemen. Emellett volt olyan is, amit több tanár tartott, de az egyik 1,5 óra helyett 1 órásra rövidítette.
Nem nagyon lehet szerintem az ilyen típusú kérdésekre válaszolni, mivel nem egységes a rendszer ezen része az egyetemeken. Középiskolában a 45 perc fix, de itt nincs ilyen, csak azt tudjuk elmondani, amiről hallottunk vagy amit tapasztalunk. Függ iskolától, tanártól és szaktól.
Nálunk tömbösítés sincs, ezzel szemben az ELTE TÓK-on már van és ahogy olvasom több más egyetemeken is.
Semmi lefigymálás nem volt benne a bölcsészekkel kapcsolatban. Nem attól lesz jó vagy rossz egy szak/kar, hogy hány perces egy előadás/szeminárium. Senki se fogja leszólni pl. a villamosmérnököket, ha van egy 45 perces előadásuk. A bölcsészeknél se minden óra 45 perc, tudok róla, hogy van 6*45 perces tömbösített órájuk és benne össze-vissza szünet.
Amúgy meg mi ez már, hogy 0%-ban hasznos a válasz, csak mert véletlen pont a bölcsészekkel hasonlítottam össze? Leírtam, hogy nálunk hogy van meg hoztam mellé egy példát, hogy ez mennyire függhet szaktól/kartól/vagy éppen a tanár kedvétől. Hihetetlen hogy ezért lepontoznak, mert véletlen (tudtomon kívül) arra utaltam, hogy a bölcsészek neadjisten nem olyan jók, mint bármelyik másik szak. Egyáltalán semmi ilyesmi nem volt mögötte, szóval nem is értem, hogy hogy a francba látja vki azt bele, hogy a bölcsészeket szóltam le.
Nem tudom összehasonlítani, mert nincs/nem tervezek bölcsészdiplomát, ha egyszer reál beállítottságú vagyok (ahogy gondolom a bölcsészek se terveznek pénzügyi diplomát, az orvosok villamosmérnökit, a mérnökök földrajz diplomát stb.), de azért annyit csak összehasonlíthatok, hogy egy adott egyetemen belül hány perces egy óra más-más karoknál, ehhez talán nem kel minden karról diplomát szereznem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!