Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak szerintem sokkal intellig...

Csak szerintem sokkal intelligensebbek azok, akik egy magas ponthatárt elérve jutottak be egyetemre?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem lehet így általánosítani és páran nem is értenek velem egyet, de én a saját tapasztalataimból indulok ki.

Tehát adott egy kar, ahol az egyik szakon sokkal magasabb volt a ponthatár (440 felett), mint a kar többi szakán (300-350 között). Gólyatáborban ez a különbség szörnyen kiütközött, konkrétan néhány mondatváltás után simán meg tudtam állapítani, hogy valaki melyik szakra jár. A 440 feletti ponttal rendelkezők sokkal normálisabbak voltak, nem antiszocok, csak nem azok az állandóan szelfizgetős ribizlik. Sőt, erre a magasabb ponthatáros szakra sokkal több embert vettek fel, mint a többire, mégis tök kevesen jöttek el, míg a 300 pontosak meg nyaliztak egymásnak meg próbáltak mindenkinél bevágódni, ami szerintem tök nevetséges és béna volt.

2015. szept. 5. 14:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
92%

Javaslom, tanulj egy kis matematikai statisztikát. A kérdésedből triviális, hogy halvány fogalmad nincs a mintavételezés és a gyakoriság fogalmáról. Tudod, mikor mintavételezést csinálunk, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ppm szint mellett tudunk következtetést levonni.

Namost nálad a ppm az max 20%. Ha megnézel egy minőségbiztosítási szabványt, ott kb. 97% az előírás. Magyarul, amit te feltételezel, ott a Gauss-görbére vonatkozó hatszigma feltétel még véletlenül sem teljesül.

Akkor miről is beszélünk, tisztelt kérdező?

2015. szept. 5. 16:37
 12/21 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, ennél szebben nem is tudtam volna fogalmazni, szívemből szóltál. :)

Kérdező, te még nagyon fogod szívni a nagyképűséged miatt. Nem egy olyan embert ismerek az egyetemről, akik olyanok, mint te, és mindenki kinézi őket. Nagyon buta dolog valakit megítélni a pontszáma alapján. Egyébként sem a pontszám határozza meg a szak milyenségét...

2015. szept. 5. 22:59
 13/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom 75%-os, leakadhatnál már a témáról, hányszor mondjam még el, hogy én nem ítélek el senkit sem a pontszáma alapján? De nem te a csökött agyaddal elhatároztad, hogy én általánosítok és így beszólogathatsz, hogy milyen szar lesz nekem az egyetemen, mert mindenki utálni fog. Holott csak arról van szó, hogy (ebben) a gólyatáborban sokkal értelesebbek voltak azok az emberek, akik a magasabb pontszámú szakra kerültek be és nem viselkedtek olyan alpári módon, mint a többiek. És ezen én döbbentem meg a legjobban (ha előítéleteim lennének, akkor nem döbbentem volna meg) és tisztában vagyok azzal, hogy kevés ponttal is lehet valaki intelligens, hiszen, ha én is egy olyan szakot választottam volna, ahová elég a 300 pont, akkor nem erőltettem volna meg annyira magam, hogy sokkal többet szerezzek.
2015. szept. 6. 00:22
 14/21 A kérdező kommentje:

"Kérdező, te még nagyon fogod szívni a nagyképűséged miatt."

Szóval én nem alakíthatok ki véleményt emberekről 1 hét folyamatos együttlét után, de te simán megítélsz 1 kiírt kérdésem alapján, sőt még a jövőmet is megjósolod.

Igazi tálentum, az asztro showban a helyed.

2015. szept. 6. 00:26
 15/21 anonim ***** válasza:
Két 75%-os válaszoló van, just saying...
2015. szept. 6. 00:36
 16/21 anonim válasza:
Milyen szakra vettek fel? A többi szak mi volt a karon?
2015. szept. 6. 00:42
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem fogom konkrétan megnevezni a szakokat.
2015. szept. 6. 01:02
 18/21 anonim ***** válasza:

Ne zavarjon, hogy nem csak egy 75%-os válaszoló van az oldalon... ;)

Nem beszólásnak szántam. Tényleg meg fogod szívni, ha nem változtatsz a hozzáállásodon. A tanárok sem szeretik a kis tudálékos p.csöket, és mások sem szívesen segítenek nekik a vizsgák alatt, vagy ha egy jegyzetre lenne szükséged, mert hidd el, lesz ezekre szükséged. 3 év csúszás után úgy gondolom már elég tapasztalt vagyok a témában...

Az meg elég érdekes, hogy nem mered felvállalni a szakodat. Ha valakit felvesznek valahova, az általában büszke rá.

Különben is, az eredeti kérdésed így szól: Csak szerintem sokkal intelligensebbek azok, akik egy magas ponthatárt elérve jutottak be egyetemre?

Erre megkaptad a válaszodat, hogy igen, csak szerinted, de valamiért nem tetszenek neked a válaszok, hanem tovább hajtogatod a ponthatáros hülyeséget. Szerintem gondolkodj el magadon és sürgősen válts hozzáállást, de majd úgyis meg fogod tapasztalni az első zh héten. Mindenesetre sok sikert a továbbiakhoz.

2015. szept. 6. 11:37
 19/21 anonim ***** válasza:

A szelektív észlelés hibájába estél kérdező de nagyon. Gondolom már alapból is így gondoltad és ráerősített a feltételezéseidére pár beszélgetés,de ez nem feltétlenül így van.

AM meg a tudás legalább olyan veszélyes lehet mint a tudatlanság főleg ha nem tudod használni.

2015. szept. 6. 11:43
 20/21 anonim ***** válasza:
am te vagy az ellenpélda kérdező.
2015. szept. 7. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!