Egyetemi órarend?
Amelyik neked jó időpontban van, az általában még 130-200 embernek is kiváló időpont.
Volt kurzus, ami 6:01-kor betelt, pedig 5:50 óta a gép előtt ültem, és LEMARADTAM róla. Arról nem is beszélve, hogy voltak olyan kurzusok, amik a verseny alapú kurzusfelvétel kezdete ELŐTT beteltek. Elhiszem, hogy kedvezményes meg rangsor alapú kurzusfelvétel is létezik, de kicsit hihetetlen, hogy a sok végzős egy első évben lévő első féléves tantárgyra hajtana, ami a "Bevezetés a filozófiába" címet viseli...
Mindenki másképp definiálja a tanulást. :) Míg más a könyvek fölött görnyedt, én megTANULtam hogyan kell egészségesen enni, anatómiát tanultam, sporttudományt, fogytam 30 kg-t, szakkönyveket olvastam, államelméletről olvastam, politológusok előadásait hallgattam, politikusok beszédeit hallgattam, politikai elemzéseket, filozófiát, pszichológiát olvastam, stb.
Mások pedig megtanulták a vektoregyenleteket, a geometriát, a nyitva és zárvatermőket, meg a kovalens kötést...
Egyébként önköltségesen vagyok.
Gondolom amit TANULtál, abba az irányba akarsz továbbmenni, mert azt csinálod szívesen. A felvételi pontszámításban a duplázásnál az oda releváns tárgyak eredményeit veszik figyelembe. Így valószínűleg azok a tárgyak jobban is mennek, tehát össze tudtál hozni egy vállalható eredményt belőle, hogy azzal labdába rúghass tárgyfelvételnél.
Ha ez nem így történt, akkor valószínűleg rossz szakon vagy.
Kár vitatkozni ezen, a rendszer kimondottan jól van kitalálva. Pontosan azok az emberek hepciáskodnak ilyenen, akik rosszul tanulnak egy olyan szakon, ami elvileg a szakmájuk lesz.
Segítek: jogról van szó. Nincs állami ösztöndíj. Újra mellé lőttél.
Az éppen vállalható eredményeimről tudnék mesélni, mint például a 96%-os felsőfokú angol nyelvvizsgámról, vagy a B2 németről (tudás van, papír nincs), vagy az emelt angol érettségiről. Ezek mellett a 88%-os középszintű történelem érettségi valóban eltörpül, főleg ha nem vesszük figyelembe, hogy a tanárnak enyhén szólva sem én vagy az osztályunk voltam/unk a szíve csücske - de ez már egy másik, hosszú történet.
Ráadásul vagy a felsőfokú angol papírommal, vagy az emelt érettségimmel törölhettem ki, mivel csak az egyiket lehet beszámíttatni a pontszámításkor, ráadásul az sem számít a nyelvvizsgánál, hogy valami épp 60%-kal átcsúszik, vagy 96%-ot teljesít. Így a +50 pontért az emelt érettségit választottam, ami persze nem 96%-os, hiszen előrehozottan csináltam (2 évvel a nyelvvizsga előtt), és mivel nem vagyok jó tanuló, nem is tanultam rá egyetlen szót sem. Semmit. Így csak 74%.
Nem mintha a többi eredményért olyan sokat tettem volna (akár a felsőfokért), ezt őszintén elismerem. Ennek ellenére tudom, hogy átlag felettiek - nem (csak :D) azért, mert beképzelt vagyok, hanem mert a "konkurenciával" tanultam együtt nap, mint nap 5 évig ( - nem, nem vagyok angol szakos sem, mielőtt még...).
Bár nem igazán értem, miért tépem itt a számat/ujjamat egy olyan emberrel, aki szerint az oktatási rendszer "kimondottan jól van kitalálva". Csak annyit tudok mondani, hogy az egészségügy pedig ezek szerint egyenesen kiváló. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!