Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen esélyeim vannak?

Milyen esélyeim vannak?

Figyelt kérdés
Milyen esélyeim vannak épitészmérnöki diplomával és két középfokú (egyik műszaki szakmai) nyelvizsgával elhelyezkedni akár itthon akár külföldön? Ha külföld akkor melyik ország(ok)??

2015. aug. 17. 18:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Nagyon szűkszavú vagy, milyen egyetem, milyen nyelvek?

Gondolom azért számít, honnan van a diploma.

Azt hiszem, a nyelvvizsga nem túl fontos, kivéve a magyar közalkalmazotti állásokat.

MOn mindenképpen előny a nyelvtudás, nem tudom, megítélni.

Attól tartok, külföldi élethez a magyar középfok szint bár szerencsével elég lehet, de azért mégis picit kevés, próbálj fejlődni. Esetleg menjél ki egy pár hónapra "diákmelóra", nagyon sokat segít!

Ha angolul jól beszélsz, sok nagyvárosban lehet pár állás számodra. Nem értek a Te szakmádhoz, de azért GB-n, Írországon kívül is vagy 10 gazdag nagyváros van az EUban, ahol rengeteg helyi nyelvet nem beszélő külföldi él, dolgozik angolul.

Ha csak másmilyen nyelvet beszélsz jól, akkor abban az országban lehetnek esélyeid, de persze pár országban magas a munkanélküliség, Spanyolország, Görögország tudtommal nem a legjobb ötlet.

Szóval a gazdag országok nyelvét érdemes tudni:-)

2015. okt. 23. 01:06
 2/3 A kérdező kommentje:
BME-n vegeztem. Angolbol van a muszaki kozepfok, spanyolbol csak sima de mindketto jol megy. Nemetul tanultam gimiben de az nagyon nem megy.
2015. okt. 23. 08:29
 3/3 anonim ***** válasza:

én, mint irtam a szakmadhoz nem ertek, de 20 év németo,ausztria,anglia után kialakult egy képem, milyen Highly skilled migrants akiket szívesen látnak egy gazdaságilag erős nyugateu. orszagban

Sztem ezen a kaerierponton legfontosabb, hogy angolul folyekonyan tudjál, amit MO.n talán "tárgyalóképes"nek neveznek.

Nyilván legjobb, ha helyben laksz, könnyebb minden érintettek, szóval, ha van olyan nyugati város, régió, ami a szíved csücske és nem magas a munkanélküliség, megfontolhatod, hogy odakoltozol.

A másik lehetőség, hogy Internetre kiteszed a CVd a portalokra:linkedIn,Profession,Monster...(országonként más is lehet a divatos) és nezegetsz is állasokat, tucatjqval pályázól.

Vannak nagy Engineering consulting cégek, mint az Alten, akiknek rengeteg projektjuk van. Egy holland is felhívott, de nem ugrik be a neve.(multikulturális vilagvarosokban sok allashoz elég az angol, persze sokkal több az olyan ami helyi nyelvet kivan)

Amíg rájössz, milyen állások léteznek, ebből milyenek érdekelnek, mire hívnak be - ez hónapokig tarthat, ne turelmetlenkedj.

Még kell tanulni jó CVt írni, azt hiszem, ezt sokan nem tudnak. Internet, és allasborzeken is szokott lenni ingyen mini-tréning, Pesten 10e Ft. volt egy kétórás karriertanácsadás alkalom, ami ugyan drága, de sokaknak megéri.

Interneten keress ra pl. angolul, de CV-t illetoen kisse(?) orszagfuggo szokások vannak. jó, ha angol anyanyelvű barát is latja.

stb:)

2015. okt. 24. 02:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!