Szerintetek jogos? (telefonos ügy)
Figyelt kérdés
Az egyik órán a padtársam kivette a tolltartómból a telefonom és elkezte nyomkodni a pad alatt. Tanárnő észrevette majd monta hogy vigye ki az asztalra. Én montam neki hogy az az én telefonom meg hogy szeretném visszakapni.Aztmonta nem, kérjem az osztályfőnöktől mert ez benne van a házirendben. Aztán még próbáltam vele beszélni hogy adja vissza de ő csak erősködött.VISZONT! A házirendbe azis benne van hogy a tanulót mások viselkedése/magatartása miatt büntetni nem lehet. Na akkor ki szegte meg a házirendet? Véleményem szerint ellehetett volna intézni magunk közt is,és eltekinteni attól hogy telefont csak osztályfőnöktől lehet elkérni,főlleg úgy ha igazából nem is én voltam a hibás.2010. márc. 9. 16:41
1/6 anonim válasza:
Máskor nem adod oda órán az okos haverodnak a telefont és akkor nem kell problémázni. Mellesleg ha nem te vagy a hibás, miért nem mered elkérni az osztályfőnöktől? Ne is haragudj de nem ilyenkor kell a jogaidért sírni, hanem előtte kell gondolkodni...
2/6 anonim válasza:
TANULJ MEG HELYESEN ÍRNI! Mivel nem tudsz, így az órákon Te is mással foglalkozol. Tanár létemre most elszomorodtam, mert jellemző a sok-sok hiba a mai gyerkőcöknél.
3/6 A kérdező kommentje:
Én simán elmerem kérni a a telefonomat hisz nem csináltam semmit,annyi a problémám hogy nemértem minek a problémázás,itt inkább elvi kérdésről van szó. Most a padtársammal meg keztem volna fenyegetően ordítozni hogy "rakd le de azonnal"?
2010. márc. 9. 16:55
4/6 anonim válasza:
Sok tanár leszarja azt hogy igazából mi történt hiába mondod az igazat!
5/6 anonim válasza:
Nem kell ordítozni a padtársaddal, csak egyszerűen nem adod neki oda, ha annyira kell neki, nyomkodja szünetben. Amúgy én már csak azértis őt küldeném oda az osztályfőnökhöz, hogy kérjen bocsánatot és vállalja fel, amit csinált.
6/6 anonim válasza:
Nem kellett volna odaadnia.Itt elsősorban a padtársad a hibás.Mégis hogy képzeli,hogy a TE tulajdonodat az engedélyed nélkül odaadja bárkinek?Én ilyen helyzetben megmondom a tanárnak,hogy ez nem az én telefonom,ergo nem érzem magam feljogosítva,hogy kivigyem az asztalra.Aztán odaadom a tulajnak,és majd ő eldönti,hogy kiviszi-e.Én például nem vinném ki semmilyen körülmények között.Elrakom a táskámba,de ez legyen elég.Egy tanár nem rendőr,és ne akarjon olyan jogokat,mintha rendőr lenne,például tárgyakat lefoglalni.Mondjuk az sem mindegy,hogy gimnáziumról,vagy általánosról van szó,és azon belül alsó,vagy felső.Mert azt azért tudni kell,hogy én gimnazista vagyok,és mellesleg nagykorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!