Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Első szemeszterm lesz az...

Első szemeszterm lesz az egyetemen. Nem sok a 31 kredit?

Figyelt kérdés
A kötelezők 26-ot tennének ki, de pár szabadon választható ajánlottak a seniorok, így 31 lett végül. Mások írják, hogy nekik első félévben 24, 26, 29 kreditjük volt csak. Nem lesz túl sok ez a 31? Vagy nem vészes a különbség?
2015. aug. 15. 18:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Én nem javaslom első félévben a szabválokat, hacsak nem olyan, ami későbbi félévekben amúgy is kelleni fog, és nem épülnek semmire. Soknak nem sok egyébként, csak kérdés, van-e értelme tesivel, meg mittudomén mivel feltölteni.
2015. aug. 15. 18:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem sok. Nekem volt egy félévem, amikor 54 kreditet vettem fel. Ez 18 kurzust jelentett, ebből 1 vagy 2 volt előadás, a többi szeminárium, tehát kötelező jelenlét és egész félévben rendszeres készülés, beadandók, dolgozatok. Átlagosan reggel 8-tól délután 4-ig voltam bent, de persze máshogy oszlott el, volt olyan nap, hogy reggel 8-tól este 8-ig, de olyan is, hogy csak pl. 10-től 2-ig. Még ezt sem éreztem megterhelőbbnek, mint előtte a középiskolát, ahol minden félévben mindennap 3/4 8-kor kezdtünk és 3-4-ig bent voltunk, ráadásul nem is csak olyan tantárgyakat tanítottak, amik közel állnak az érdeklődési körömhöz.
2015. aug. 15. 18:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekünk 4 féle kötelező tesi van győrbe, 0 kreditért.
2015. aug. 15. 19:10
 4/6 anonim ***** válasza:
nem, ez a normális, nekem mindig 35-40 volt
2015. aug. 15. 20:20
 5/6 anonim ***** válasza:

A 31 abszolút átlag. Általában érdemes minden félévben 30 kreditet megcsinálni minimum, így szépen kijön a képzési idő végére a kötelező kreditszám.

Szerintem ez bőven teljesíthető, neki kell feküdni!

Mérnökként nálunk kötelező volt a tesi és a leghasznosabb órák egyikének éreztem, egyáltalán nem tehernek. Jól esett egy-egy óra mozgás az órák között, tetszett, hogy szinte bármit lehet választani, hiszen ha alapdíjas is az óra, heti egy mozgás 14 hétre 5 ezer forintba került. Ami amúgy Budapesten 14 ezer lett volna alsó hangon. Én minden félévben vettem fel tesit, a kötelezőn kívül is. :D Megjegyzem ez nálunk 0 kredit volt végig...

Nagyon szakmai tárgyakat nincs értelme felvenni szabadon választhatóként, amíg nincs hozzájuk alapod, de ha az idősebbek ajánlották, nyilván tudják mit érdemes teljesíteni és mit nem.

2015. aug. 16. 13:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Kösz
2019. jan. 21. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!