Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tárgyfelvétel gólyaként?

Tárgyfelvétel gólyaként?

Figyelt kérdés

Megnéztem a mintatantervet, hogy az 1. szemeszterben milyen kurzusokat ajánlatos felvennem, de még azokkal a tárgyakkal sincs meg a 30 kredit, amiket max. a 2. félévben kellene teljesítenem.

Tudom, hogy vannak szabadon választható tárgyak, de ezeket sehol sem találom. Olyat is hallottam, hogy az 1. szemeszterben még nem választhatok szabadon választható kurzusokat, de akkor hogyan lesz meg a 30 kredit?

2015. aug. 15. 17:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nem tragédia ha nincs meg a 30, később lesz amikor több lesz. Az csak egy körülbelüli ajánlás.
2015. aug. 15. 17:36
 2/18 A kérdező kommentje:

[link]

Mindkét statisztikát nem vehetem fel, mert egyik előfeltétele a másiknak, plusz a Neptunon a kultúrához ez van írva: "ez a kurzus legközelebb egy év múlva lesz meghirdetve, a tavaszi félévben nem hirdetjük"

Akkor ez már csak 24 kredit.

2015. aug. 15. 17:42
 3/18 A kérdező kommentje:
Még akkor se baj, ha államilag támogatott vagyok? Két szemeszter alatt kell 30 kreditet teljesítenem, hogy ne rakjanak át fizetősre?
2015. aug. 15. 17:44
 4/18 anonim ***** válasza:
Ez az őszi félév lesz, nem a tavaszi. Egyébként ha a mintatantervben az van, hogy mindkét statisztika első félévre ajánlott, akkor felveheted nyugodtan.
2015. aug. 15. 17:45
 5/18 anonim ***** válasza:
Két szemeszter alatt kell, de ahhoz nagyon hülyének kell lenni, hogy ne sikerüljön. Mindenféle szabvál szart nem érdemes felvenni, csak hogy meglegyen, örülj hogy laza féléved lesz, később úgyis behozod a lemaradást valószínűleg.
2015. aug. 15. 17:45
 6/18 anonim ***** válasza:
2 szemeszter alatt kell teljesíteni 30 kreditet, nem 1. De nyilván az ember törekszik a 30\félévre. Nekem is csak 23 kredit volt kötelezőkből első félévben. Ehhez még felvettem 3 szabadon választhatót és így lett 29.
2015. aug. 15. 17:47
 7/18 anonim ***** válasza:

"Mindkét statisztikát nem vehetem fel, mert egyik előfeltétele a másiknak"

Akkor egy kis logikai felvetés. Ok "nem" veheted fel. Nézzük: te fel karod venni az előadást, de hoppá nem lehet mert a gyak a feltétele. Ok, akkor a gyakot akarod felvenni, de hoppá az előadás a feltétele. Na most akkor hogy fogod vajon felvenni?

Hagyok időt gondolkodni...

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

A megoldás: Ez ilyenkor nem azt jelenti hogy "előfeltétel", hanem hogy a kettő "kurzust" egyszerre kell teljesítened. A másik felvétele nélkül nem engedi a tárgyat megcsinálni. Gyakorlatilag 1 kurzus, csak van belőle gyak és előadás.

2015. aug. 15. 18:12
 8/18 A kérdező kommentje:

"Hagyok időt gondolkodni."

:D jólvan, na, én máshogy gondoltam.

Köszi, hogy rávilágítottál, milyen hülye vagyok.

:D

2015. aug. 15. 19:00
 9/18 A kérdező kommentje:
És a szabvál kurzusokat hol találom meg? Vagy csak később fogják meghirdetni?
2015. aug. 15. 19:02
 10/18 anonim ***** válasza:
A szabadon választható kurzusoknak nincs külön egységes kódja. Bármely tárgyat felvehetsz, amit megtalálsz a meghirdetett tárgyak között és nincs előfeltétele, ezt jelenti a szabadon választható. Pszichósoknak a VKN-es kódon vannak nagyon jó szabvál tárgyak, ha érdekel az oktatás, akkor még a TANO és a TANB kódú tárgyakat tudom ajánlani, mert ezek szintén a PPK-n vannak. De a lehetőségek tárháza igazából nagy, érdemes böngészgetni, vagy felsőbb éveseket megkérdezni, tudnak-e valamit ajánlani.
2015. aug. 15. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!