Tárgyfelvétel gólyaként?
Megnéztem a mintatantervet, hogy az 1. szemeszterben milyen kurzusokat ajánlatos felvennem, de még azokkal a tárgyakkal sincs meg a 30 kredit, amiket max. a 2. félévben kellene teljesítenem.
Tudom, hogy vannak szabadon választható tárgyak, de ezeket sehol sem találom. Olyat is hallottam, hogy az 1. szemeszterben még nem választhatok szabadon választható kurzusokat, de akkor hogyan lesz meg a 30 kredit?
Mindkét statisztikát nem vehetem fel, mert egyik előfeltétele a másiknak, plusz a Neptunon a kultúrához ez van írva: "ez a kurzus legközelebb egy év múlva lesz meghirdetve, a tavaszi félévben nem hirdetjük"
Akkor ez már csak 24 kredit.
"Mindkét statisztikát nem vehetem fel, mert egyik előfeltétele a másiknak"
Akkor egy kis logikai felvetés. Ok "nem" veheted fel. Nézzük: te fel karod venni az előadást, de hoppá nem lehet mert a gyak a feltétele. Ok, akkor a gyakot akarod felvenni, de hoppá az előadás a feltétele. Na most akkor hogy fogod vajon felvenni?
Hagyok időt gondolkodni...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
A megoldás: Ez ilyenkor nem azt jelenti hogy "előfeltétel", hanem hogy a kettő "kurzust" egyszerre kell teljesítened. A másik felvétele nélkül nem engedi a tárgyat megcsinálni. Gyakorlatilag 1 kurzus, csak van belőle gyak és előadás.
"Hagyok időt gondolkodni."
:D jólvan, na, én máshogy gondoltam.
Köszi, hogy rávilágítottál, milyen hülye vagyok.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!