Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tárgyfelvétel gólyaként?

Tárgyfelvétel gólyaként?

Figyelt kérdés

Megnéztem a mintatantervet, hogy az 1. szemeszterben milyen kurzusokat ajánlatos felvennem, de még azokkal a tárgyakkal sincs meg a 30 kredit, amiket max. a 2. félévben kellene teljesítenem.

Tudom, hogy vannak szabadon választható tárgyak, de ezeket sehol sem találom. Olyat is hallottam, hogy az 1. szemeszterben még nem választhatok szabadon választható kurzusokat, de akkor hogyan lesz meg a 30 kredit?

2015. aug. 15. 17:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Egyébiránt az alján jelmagyarázatnál ki is van fejtve, hogy létezik erős, és gyenge előfeltétel. utóbbi azt jelenti, hogy egy félévben is teljesítheted a tárgyat az előfeltételével. Egy adott tárgyból az előadás-gyakorlat páros rendszerint együtt számolandó, egyik feltétele a másiknak.

Egyébként meg nem tudom, hogy számoltál, de első félévben, ha felveszel minden tárgyat, amit első félévre (is) ajánlanak, pont 30 kreditet veszel fel.

2015. aug. 15. 23:18
 12/18 anonim ***** válasza:

Én is ezt néztem, hogy az ajánlott tárgyakkal pont kijön a 30 kredit.

Amihez a 1,2 van írva az azt jelenti, hogy első és második félévben is felveheted (esetleg ezt félreérthetted)

2015. aug. 16. 16:06
 13/18 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy így pont 30, de írtam az egyik korábbi válaszomban, hogy az egyik kurzus nem indul, illetve úgy gondoltam, hogy statisztikából is csak egyet választhatok. Így már csak 24 kredit és azt hittem, hogy 30-at kötelező felvenni, de már rájöttem, hogy nem.
2015. aug. 16. 17:56
 14/18 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy nem indul? Kötelező tárgyaknak muszáj indulnia meghatározott félévben. Ezt fejtsd ki kérlek.
2015. aug. 16. 23:47
 15/18 A kérdező kommentje:
Már kifejtettem. Mi lenne, ha visszaolvasnál?
2015. aug. 17. 11:16
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem fejtetted, csak leírtad, hogy 1 év múlva indul. A kérdésem, hogy MIÉRT? Olyanról én még nem hallottam, hogy egy mintatantervben szereplő tárgyat nem indítanak a neki kijelölt félévben.
2015. aug. 17. 14:56
 17/18 A kérdező kommentje:

És én azt, honnan tudjam, hogy miért nem indul? Neptunban csak az van írva, amit bemásoltam, indoklás nélkül.

Szerintem is furcsa, de nem egy elengedhetetlenül fontos alapozó tárgy.

2015. aug. 17. 17:15
 18/18 anonim ***** válasza:
Ez pontosan melyik kurzus?
2015. aug. 19. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!