Tárgyfelvétel gólyaként?
Megnéztem a mintatantervet, hogy az 1. szemeszterben milyen kurzusokat ajánlatos felvennem, de még azokkal a tárgyakkal sincs meg a 30 kredit, amiket max. a 2. félévben kellene teljesítenem.
Tudom, hogy vannak szabadon választható tárgyak, de ezeket sehol sem találom. Olyat is hallottam, hogy az 1. szemeszterben még nem választhatok szabadon választható kurzusokat, de akkor hogyan lesz meg a 30 kredit?
Egyébiránt az alján jelmagyarázatnál ki is van fejtve, hogy létezik erős, és gyenge előfeltétel. utóbbi azt jelenti, hogy egy félévben is teljesítheted a tárgyat az előfeltételével. Egy adott tárgyból az előadás-gyakorlat páros rendszerint együtt számolandó, egyik feltétele a másiknak.
Egyébként meg nem tudom, hogy számoltál, de első félévben, ha felveszel minden tárgyat, amit első félévre (is) ajánlanak, pont 30 kreditet veszel fel.
Én is ezt néztem, hogy az ajánlott tárgyakkal pont kijön a 30 kredit.
Amihez a 1,2 van írva az azt jelenti, hogy első és második félévben is felveheted (esetleg ezt félreérthetted)
És én azt, honnan tudjam, hogy miért nem indul? Neptunban csak az van írva, amit bemásoltam, indoklás nélkül.
Szerintem is furcsa, de nem egy elengedhetetlenül fontos alapozó tárgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!