Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha sima orvosi diplomám van...

Ha sima orvosi diplomám van utána lehetek orvoslátogató?

Figyelt kérdés
Úgy értem, még csak másodéves vagyok, de gondolkodom rajta, hogy esetleg orvoslátogató legyek. Ha elvégeztem a hat évet, de utána nem megyek rezidensképzésre, akkor lehetek ez?
2010. márc. 9. 00:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
9%
Inkább válassz egy szakot és légy jó orvos, ugyis kevés van belőle. Sok sikert!
2010. márc. 9. 00:41
 2/19 anonim ***** válasza:

De ha vki másodévesen nem érez kedvet ahhoz h orvos legyen, akkor nem is lesz jó orvos. Inkább legyen kevesebb, de azokat tényleg érdekelje a szakmája.

Nem szükséges elvégezned az orvosit ahhoz h orvoslátogató legyél (de ha elvégzed sztem akkor is lehetséges)

2010. márc. 9. 00:57
 3/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Igazából nyári gyakorlat után jöttem rá, hogy nem biztos, hogy ezt akarom csinálni, amilyen állapotban volt minden, elég elszomorító volt, kívülről másnak tűnt. De gondolkodom még rajta.

2010. márc. 9. 01:00
 4/19 anonim ***** válasza:
9%

Igen, teljesen igazad van : elkeserítő, ami a kórházakban van...

De ha megszereznéd az orvosi diplomát, akkor kimehetnél valamelyik nyugati országba (Ausztria, Németország, Anglia, stb.) ahol sokkal színvonalasabbak a kórházak és jóval magasabb fizetést kaphatnál.

Orvoslátogatónak már patikusi végzettséggel is elmennek, nem feltétlenül kell hozzá orvosi diploma (bár biztosan előnyt jelentene)...

2010. márc. 9. 02:27
 5/19 anonim ***** válasza:

De ha vkit nem érdekel ez, akkor nem kellene erőltetni mert. Azok a jó szakeberek akiket érdekel a szakmájuk

Szerintem ha az orvoslátogató érdekel akkor legyél az, de ha érdekel más szak pl vmi kémiával, biosszal kapcsolatos dolog, akkor még simán átmehetsz más suliba vagy más szakra.

2010. márc. 9. 03:04
 6/19 anonim ***** válasza:
8%

Azért ,hogy orvoslátogató legyek,biztos nem végeznék el egy orvosi egyetemet!

Ahhoz elegendő egy fősuli,sokszor még csak nem is kifejezett szakirányú felsőfokú képzés.

Ha valaki orvosira jár,komolyabb munkát vállaljon!

2010. márc. 9. 07:06
 7/19 anonim ***** válasza:

Már bocsi,de megkérdezhetném mi az az orvoslátogató??

Külföldön élek és még nem is hallottam ezt a szót....

2010. márc. 9. 08:35
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak az orvoslátogató az, aki a gyógyszertárak termékeit elviszi az orvosokhoz, ajánlja, majd felveszi a rendelést, repi anyagot hord és utánna tartja a kapcsolatot az orvosokkkal.

A kérdezőnek: a sógornőm orvoslátogató és mindenféleképpen kell hozzá egészségügyi végzettség, persze ez nem feltétlenül orvosi diploma, de ők eleve magasabb pozicióba kerülnek és könnyebb a kapcsolatfelvétel a többi orvossal. A barátnőm férje se bírta idegekkel, azt ami a kórházban folyt, ezért elment orvoslátogatónak, de egy év múlva visszament praktizálni, mert úgy gondolta, hogy többat használ az egész mindenségnek, ha orvos, mintha kereskedő.

Szóval én azt mondom, hogy jól gondold meg, és azt se hagyd ki a számításból, hogy lehet pont te leszel az, aki egyéniségével, kreativitásával valami plusszt ad az egészségügynek. Egyébént, ha nem akarsz kórházi praktizállást legyél kutatóorvos az is szép és hasznos foglalkozás.

Sok sikert és kitartás!

2010. márc. 9. 09:15
 9/19 anonim ***** válasza:
*bocsánat nem gyógyszertárak termékeit, hanem gyógyszergyárak termékeit
2010. márc. 9. 09:17
 10/19 anonim ***** válasza:

Mindenki alulról kezdi, szóval nem értem miért olyan nagy probléma ez.

Nem kellemes, de máshol sem jobb a helyzet. Amíg kicsi vagy, addig megalázott helyzetben leszel és ennyi.

Ha van kitartásod, akkor átvészeled...

2010. márc. 9. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!