Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak szerintem gáz az, hogy...

Csak szerintem gáz az, hogy egyáltalán léteznek csak és kizárólag fizetős főiskolák?

Figyelt kérdés

2015. aug. 5. 06:30
 1/5 anonim ***** válasza:
58%
Igen.
2015. aug. 5. 06:35
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Megindokolnád?

Ezek egy része olyan színvonalú, hogy az állam nem akarja támogatni; a másik része meg nem is akar állami beleszólást a dolgaiba, csak a kötelező betartani valókat betartja, egyébként független az államtól.

2015. aug. 5. 06:41
 3/5 anonim ***** válasza:
70%
szerintem az okosok kiváltsága legyen az egyetem, ne a gazdagoke. van ahova 466volt a ponthatar, fizetoson 280....ég és föld. nem igazságos szerintem se, dugjak fel a pénzüket. legyen fizetős, de annyi legyen a ponthatar mint allamira. mert aki masoddiplomajat csinalja, annak jol jon.
2015. aug. 5. 07:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen gáz, hogy léteznek, azonban picit komolyabban vesézzük ki a témát.

Azért léteznek fizetős magán iskolák, mivel az állam nem tud finanszírozni x szint után iskolákat. Szóval ha te egy elit helyre akarsz járni, ahol tényleg a legjobb tanárok tanítanak (értsd: foglalkoznak veled rendesen, az a cél, hogy a legtöbbet hozzák ki belőled, stb. stb.) nagyon drága mulatság. Amiből az állam üzemeltetne 2 iskolát is. A fentartási költségek nagyon magasak. (Ők is kapnak támogatást persze valamilyen mértékben)

Azért gáz ez a dolog, mert az állam nem tudja megteremteni ezt a színvonalat minden iskolában.

Teljesen már érzés egy magániskola mint egy átlagos állami. Más a környezet, persze néha sznob..

Azonban ha megvan a célod, és nem egy 'link' alak vagy, akkor biztosan jobb alapokat fogsz kapni.

Most pedig főiskola:

Ha arra, gondolsz, hogy túl nagy a ponthatár és azért nem tudsz bekerülni, csak fizetősön. Akkor picit téves az állítás. Mert azt a 'hihetetlen barom' által kitalált 460+-os pontokat is meg lehet csinálni. Persze ha anya és apa támogat téged, emellett végig a legjobb általánosba, gimibe jársz. Ha 24/7 tanulsz, vagy annyira jók a képességeid, hogy elegendő kevesebb is.

A lényeg, hogy ezek a ponthatárok azért vannak, mivel az ország szerint túl sok van ebből a szakmacsoportból. Magyarán szakembereket akar képezni, és csökkenteni az egyetemisták számát. Az elmúlt években, drasztikusan csökkent a szakmunkások száma. Persze ebben is ott a csavar.. A saját gyerekét külföldre küldi iskolába. Több diplomát tesz a segge alá. A nép gyerekeit meg a szolgasorsba dönti. Így megy ez.. kérem.. Melyik politikus gyereke megy asztalosnak, kőművesnek?

Bort iszik, vizet prédikál esete..

Ami a lényeg belőle, hogy a jók akik bíznak magukban ezzel nem törődnek, és felveszik a diákhitel2-t, esetleg finanszírozzák az első évüket. S közben úgy tanulnak, hogy átvegyék őket államira.

Ezért van szükség a fizetős szakra, és a kevesebb ponthatárra.

Ha ez se lenne kb. 10-20 év alatt 1 közgazdász nem lenne itt.

2015. aug. 5. 08:32
 5/5 anonim ***** válasza:
58%
Miért lenne gáz? Nem sok országban ingyenes a felsőoktatás, a fizetős fősulik pedig magánkézben vannak. Az nem gáz, hogy vannak olyan általános iskolák, gimnáziumok, amelyek szintén fizetősek?
2015. aug. 5. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!