Valaki elmagyarázná nekem, hogy olyan képzésekre, ahova szakmai alkalmassági és gyakorlati vizsgát kell tenni, mint pl:szfe ott is fontos, hogy mindenképp meglegyen a kötelező érettségi ponthatár?
Jövőre fogok jelentekzni ilyen képzésre, és nagy valószínűséggel 300 pont lesz a minimum ponthatár, ennek a számnak akkor is meg kell lennie, ha az adott képzésben nem az érettségi eredményt nézik, hiszen saját alkalmassági és gyakorlati vizsgából hozzák össze a pontot.
Itt akkor hogy érvényesül az az elv, miszerint az alap ponthatár alatt nem jelentkezhetünk felsőoktatásba?
Kérem valaki segítsen! :) :)
Köszönöm!
Azért írtam érettségi ponthatárnak, mert a felvételi pont ezeknél a szakoknál a vizsgákon megszerezett eredmény.
Utolsó: SZFE-n nagyon érdekelne a televíziós műsorkészítő vagy pedig a vágó szak irány. De legeslegjobban a kameraman érdekelt volna, de ha jól tudom, az a képzés jövőre pont megszűnik :/
Nem kell 300 pont,mert belső felvételi van.
A gyakorlati vizsgán 200 pont szerezhető, amelyet kétszereznek. A vizsga több szakaszból áll. Az első fordulóban a vizsgázók közül pontszám nélkül kiesnek a vizsga további menetéből azok, akiket a vizsgabizottság alkalmatlannak minősít. A második és további vizsgákra csak azok kerülhetnek, akik a megelőző részvizsgán megfeleltek. Hasonlóan több fordulós a felvételi az összes szaknál. Tanulmányi pontot az Intézmény nem számol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!