Csupa kettes érettségivel felvennének valahová továbbtanulni?
És gondolod full kettessel majd elvégzed az egyetemet?
Nem tudsz tanulni, ami elég gáz. Én is sokáig el tudtam lébecolni, hogy csak azt tanultam meg ami érdekelt, pontosabban mondva az maradt meg az óráról.
Egyébként esélytelen a full kettes... Senki nem ír ilyet. Aki mégis, az minimum matekból egészen biztosan megbukik. Ebből gondolom, hogy még nincs meg az érettségi, és májusig még gyakorlatilag bármi lehet belőle.
Ugye a kettes az lehet 25% is, meg 39%-is, de feltételezve a legjobbat, 39%. Ez mondjuk egy duplázással (plusz pont nélkül) 156 pont. Az semmire nem elég, mert 280 pont a minimum (kivéve felsőoktatási szakképzés, de az nem is diplomát ad).
Persze, a pontszámítás bonyolultabb, de azért alapvetően, ha tényleg mindenből kettesed van, még abból is, amiből elvileg jobb vagy, akkor nem érdemes erőltetni. Már csak azért sem, mert esélyes, hogy ki is buknál ilyen gyenge alapokkal.
"A mai világban meg ugye diploma nélkül esélyed sincs semmire."
Ez nem igaz, kicsit inkább tévképzet is. Az biztos, hogy a tudás nélküli, WC papírnak használható diploma sem ér többet.
Egyetemre, főiskolára 280, jövőre pedig 300 pont lesz az alsó határ. 2-es érettségivel felejtős.
Ismétlő érettségit kell csinálnod, de ha nagyon nem megy, akkor nyelvvizsga vagy valami egyéb plusz pont kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!