Hegesztő vagy CNC szak lenne jobb választás? Melyik a keresettebb szakma Magyaro-on?
CNC kevésbé ártalmas az egészségre, fizikailag sokkal könnyebb, -ja akkor ha nem szerszámváltós gépre kerűlsz emelgesd 12 órán keresztűl az ISO 50 befogós szerszámokat!
kevésbé ártalmas? lélegezd egész nap az emulzió gőzét!-egyes voltam
Egyedül a sorrend a kérdés. Akkor meg már a neked könnyebb a jobb. Ha jó kezed van és/vagy képes és hajlandó vagy kitartóan gyakorolni a bizonyítottan helyes technikákat, akkor hegesztő. Ha lexikális ismereteket könnyen megjegyzel kb örökre ÉS a műszaki rajz is jól fog menni, akkor CNC. Mindkettő jó, egyik nem zárja ki a másikat.
Ha mindkettő lehetne első, akkor csak hallgass a szívedre: komoly fémgőz és direkt alkotás, vagy instrukciók és koordinátageometria? :D
A szívemhez a hegesztés áll közelebb, már kiskorom óta hegesztek bevontelektródás trafóval, van anyagismeretem is. A CNC pedig úgy jött szóba, hogy a matek és emelt infó érettségim jól sikerült és bácsikám (aki már 24éve CNC-s) mondta nekem, hogy ha szeretném ő tudna engem tanítani és a szakmát is gyorsan megszerezhetném.
Azért szeretnék olyan szakmát választani, amiben jó vagyok és szeretem is, mert már volt olyan munkahelyem, ahol egy hónapot alig bírtam ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!