Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy lehetnék könyvvizsgáló?

Hogy lehetnék könyvvizsgáló?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy miből kéne jónak lennem, miből kéne érettségiznem, milyen egyetemre/főiskolűra mehetnék és miként válhatnék azzá.
2010. márc. 5. 23:12
 1/4 anonim válasza:
100%

OLVASD EL AMIT EZEN AZ OLDALON ÍRNAK!

[link]

Az okleveles könyvvizsgálói képzési programban az a természetes személy vehet részt, aki megfelel az alábbi feltételeknek:

1. a felsőoktatásról szóló törvény szerint a Magyar Köztársaságban államilag elismert felsőoktatási intézményben szerzett, szakirányú oklevéllel rendelkezik,

2. mérlegképes könyvelői vagy azzal egyenértékű szakképesítéssel rendelkezik,

3. számviteli, pénzügyi, ellenőrzési szakterületen az 1. pont szerinti végzettség megszerzését követően, de a felvételi kérelmének benyújtását megelőző három éven belül teljesített legalább 1 éves szakmai gyakorlattal rendelkezik, (2008. évben történő jelentkezés esetén 2 éves szakmai gyakorlatot kell igazolni.)

4. büntetlen előéletű,

5. az előírt igazgatási szolgáltatási díjat megfizette.

Én a BGF-re járok pénzügy és számvitel szakra. Csak ajánlani tudom. Színvonalas a számvitel oktatás:

[link]

Itt a szakleírás: [link]

Ha a BGF-re jelentkezel, akkor matematikából kell érettségizned és az alábbi tárgyak egyikéből: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol, gazdasági ismeretek, közgazdasági alapismeretek, közgazdasági-marketing alapismeretek, vendéglátó-idegenforgalmi alapismeretek, történelem.

Remélem,hogy tudtam segíteni Neked!

2010. márc. 6. 07:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! :)
2010. márc. 6. 20:34
 3/4 A kérdező kommentje:
Ha elvégzem a BGf-et, akkor utánna mi lenne a teendőm? El kell majd mennem mérlegképes könyvelő tanfolyamra?
2010. márc. 8. 23:10
 4/4 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy igen. Mindenképpen vizsgáznod kellene belőle.
2010. márc. 13. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!