Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megnéznétek a levelem?

Megnéznétek a levelem?

Figyelt kérdés

Unatkoztam és a google fordító és az agyam segítségével megalkottam egy ilyen baráti levelet.Őszintén szólva nem tudom,hogy jó-e.Ha hibát láttok benne akkor írjátok!!

Dear Kathy,

Thanks for your letter. It was wonderful to hear from you again. I’m sorry I haven’t written before, but I’ve been very busy. I’m glad you’re enjoying your job. I will travel in the next month to you. Already, I very miss you. By the way, how are things?

Well, Guess what! I learned to swim this week and I very glad to him, because we can go in to the swimming pool. Anyway, already you have a boyfriend? I’m enjoying to summer break and I relaxing my family and my friends. Lots of we go to the cinema and nights club. I have a bad news. I crashed my bike, but not happened nothing serious.

Really, what’s the weather in London? I heard some things from London. My friend was there, and he said lots of rain.

Well, that’s all for now. I’ll tell you more, when I see you next month. Take care 

Lots of Kisses Mike.

2015. júl. 19. 13:23
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Thanks for everyone!! Első levelem :D jó hogy tele van hibával,a következő jobb lesz ;)
2015. júl. 19. 14:16
 12/13 anonim ***** válasza:

Mire végigszenvedtem a válaszomat, addigra már mások is válaszoltak, de ha ennyit dolgoztam vele, akkor már elküldöm.

Az I will travel a hivatalos nyelvtankönyvek szerint nem jó, mert előre elhatároztat, tehát I'm going to travel. "in the next month" nem kell, az csak next month. Ugyanilyen a last is. És az időhatározó a mondat végére kerül. Vagy az elejére, de a közepére semmiképp. "I very miss you" az nem jó, és csodálom, hogy eddig ez nem mmerült fel az életedben, ennél azért jobban tudsz angolul. A very csak melléknevek előtt áll, igék után very much. Vagy azt is mondhatod, hogy "a lot".

"I very glad" nem jó. A glad nem ige. Melléknév. I am very glad! Vagyis magánlevélben I'm. "to him" az hülyeség. Az úszás fiú? Mért nem lány? Az angol nem mond ilyet, hogy glad to something. Ott hagyd abba a mondatot, hogy I'm very glad. Glad to-t csak igével lehet: glad to see you.

Valahova menni nem in, hanem to.

Ez az "already you have a boyfriend nem kérdés, maximum egy csodálkozó felkiáltás, akkor se ilyen szórenddel. You already ... De ha kérdés akar lenni, akkor Have you got a boyfriend yet? De ez hogy jön ide? Egy írásművet meg is kell szerkeszteni, logikus felépítéssel, egymáshoz kapcsolódó gondolatokkal.

"enjoying to summer break'? Talán inkább the, nem?

"I relaxing'? Na ne! Nyisd ki szépen a kezdő angolkönyvedet a folyamatos jelennél!

"relaxing my family"? Ez maximum pihenteted a családodat, mert a family a mondat tárgya. Ha a családoddal, akkor úgy mégis mért nem írtad bele, hogy -val,-vel?

"Lots of we go"? Nem jó! Az of-ot csak akkor kell kienni, ha megmondod, hogy miből sok. Kell oda egy főnév. Ha igével használod, akkor nincs of, és a végére kerül. We go to the cinema and night clubs a lot. Nem nights club!

A "news" elé nem lehet kitenni a határozatlan névelőt, nem minősül megszámlálhatónak, csak úgy lehet, hogy some bad news.

"Not happened nothing serious". Brrr! Először is az angolban nincs kettős tagadás: not és nothing egyszerre. Másodszor is, gyerek! Hogy képezzük az egyszerű múlt idő tagadását? Did-del, nem? De most ezt itt úgy oldjuk meg, hogy Nothing serious happened, csak a nothing-gal tagadunk, és akkor ide most nem kell a did. (De amúgy a happen-t egy másfajta mondatban úgy kéne tagadni, hogy didn't happen.) Ne magyarról fordíts szó szerint! az angol nem magyar!

"What's the weather" ez így kevés. Nem mi az idő, hanem milyen az idő. Az pedig what's the weather like?

"I heard some things from London": ezzel mit akartál egyáltalán? Hallottam néhány dolgot Londonból? Hülyén hangzik!

"He said lots of rain". Ez egy mondat? Hol az állítmány? A rain itt főnév, a főnév nem állítmány angolul! Ige nélkül szinte nincs mondat, csak a felkiáltások. He said there was a lot of rain.

2015. júl. 19. 14:17
 13/13 anonim ***** válasza:
A javításokban is vannak hibák. Az enyémet nézd. A how are things tökéletes, az öszes többi ennél csak rosszabb.
2015. júl. 19. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!