Ha szülészeti és nőgyógyászati osztályon szeretnék dolgozni akkor milyen okj-s képzést válasszak?
Köszi a választ! Sajnos nagyon meg vagyok most keveredve az okj-s képzésekkel, mert nagyon megváltozott. Ilyen HID már nincs is azt hiszem, hanem alapképzések vannak és azokra a ráépülés. Kutatok már egy ideje. :(
Én azt is olvastam valahol, hogy pl. ápolónak is csak szülésznőket alkalmaznak ezeken az osztályokon. :( Erre lennék kíváncsi még, hogy vajon tényleg így van ez?
Megszüntették a HID-at is?? Te jó ég, ki fog már dolgozni eü-ben??
Nem szül-nőgy-on dolgozom, de tavaly szültem, és tényleg túlnyomórészt szülésznők voltak az osztályon - de nem csak azok!
Azért annyit megér, hogy a kiszemelt helyen megkérdezd a főnővért a lehetőségeidről!
Sok sikert:)
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! :)
Igen, mostmár moduláris rendszer van, alapképzés alapmodulokkal és utána szakosodás azoknak a moduljaival. Az tény, hogy rövidebb idő alatt az embernek több szakmája is lehet, mert a modulokat mindig beszámítják, tehát csak az aktuális ráépülésekből kell vizsgázni. Nekem tetszik amúgy a rendszer, csak sajnálom, hogy nagyon sok jó szak megszűnt. :(
Ahova szeretnék menni tuti csak szülésznő mehet, de utánaérdeklődöm még pár helyen. :) Végül is egy ápolónak is kell szülészeti és nőgyógyászati osztályos gyakorlat.
Jól átgondoltad? Én most próbálok szabadulni 1 ilyen helyről. Remélem tovább tudok tanulni, és találok vmi olyan munkahelyet, ahol emberszámba vesznek...jó messze az egészségügytől.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..
Az utsó választ én írtam a kérdezőnek.
Köszönöm a válaszodat!
Elolvastam, de még mindig nem ment el a kedvem sajnos. Most még kevesebbet keresek, tehát bőven előrelépés lenne. A végcélom, hogy szülésznő lehessek én is, de bejutni a fősulira a rossz érettségimmel sajnos nem sok esélyem van. :( Azért nem adom fel!
Esetleg priviben leírnád, hogy hol dolgozol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!